CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 8, 2009

kenduri kawen lg....

lately aku memang bz sgt ngan wedding...tp not my wedding but my friends' wedding...the caremonies were closed to each other n wat kan aku yg letih lebih...sabtu last week i went to Lenggong Perak..dr s.alam, we ol gerak ngan dua buah kete..(x muat klu sebuah je sbb beg2 baju je da sebuah kete n hantaran2 lg..ish3)...it's a fun journey...kali ni kawan aku yg keje kat Sunway lak kawen....n it was my first time went to Lenggong...tp scenery dia..perghhh..i tell u, memang awesome...aku tetibe lak terfall in luv kat Lenggong tu...it is mountaneous areas n boley tgok kabus2 n rasa nyamannyeeeeeeeee..hehe...theme color was red n no wonder if klu tgok rombongan 'cik kiah' ni merahhhhhh je kan..hahaha...



on the way........



merahnye makngah...


rombongan pengaten lelaki dari kelantan..aku je tetibe sesat..hehehe


ni le member aku...Luwie n Nurul


da hantar penganten n makan sekenyang mungkin, skg kita calo beteh..balik s.alam lerrr...babayyy

Friday, May 29, 2009

wedding...


(dari kiri) aku, abg apex, k.azzah (bedah), ferol...

this time entry coz aku xleh tidow....tp got smthing to story..heheheh..nak story pasal wedding kat kelate nih...mlm td aku tido kat umah member aku yg wedding aritu....kebetulan adik dia Ferol balik kelate de interview n langsung aje bwk blk gambar2 kawen dia..and as a pengapit, of cos la gambar aku kurang sikit banyaknye dari penganten kan...hehe...tp it nice to be there coz i had learn so many new things and of coz the loghat kelate....hehe...sepanjang journey tu memang aku leka dok membaca signboard...pelik2 jgk nama kat kelate ni rupenye..de jgk yg wat aku gelak sengsorang...haha...ni a few words yg aku da belajar:

Bekwoh (Bigwork)=a day before kenduri, mesti ada 'bekwoh'
Madah=rupe2nye pegi memanggil kenduri tp guna mulut je.
Teratek arek=means teratur

2 je yg aku ingat at the momment. t if de lg aku update ye..
tp suasana memang bestt..klunak tenangkan fikiran..balik la kampung jupe mek..hehe..dalam sibuk2 dok wat preparation tuk kenduri, aku sempat gak la round2 Pasir Panjang (tp time tu sangatttt la panas ye puan2 n tuan2 n the worse thing n x bole masuk akal is aku mengantuk yg teramat sgt...ada ke ngah jalan pun aku mngantuk..ish3...taw x nape??sebab before kuar umah aku bf pulut, kelapa parut n ikan masin..memang layan..pastu aku lak la layan mata ngantok...huhuhu), jalan2 kat Kota Bharu n of cos la Golden Sand coz my friend dok kat situ kan....tp mmg my perception about Kelantan previously jauh tersasar n meleset meleret2...wah!!!very the hiperbola u...hehehe...aku dok imagine yg Kelantan ni sgt mundur, rubbish r all around and i mmg x ble nak cope gile la ngan tempat tu kan...namun d sebaliknya...it's an interesting place for vacation. byk tempat2 yg mmg aku suka especially yg ada historical value...mcm makam di raja...actually ayah aku cerita kat aku yg we all ni de darah keturunan raja kelantan..ini from my father side la..moyang aku nye nama pun de Tengku or something like that la..al kisahhhhh....dulu raja Kelantan di ancam bunuh oleh siam....so bakal raja kelantan at that time a.k.a darah keturunan aku telah melarikan diri ke Kedah and transform jd org kebanyakan n berdagang...jual kain...the reason is nak elakkan dr siam cam dia..then the tahta was took over by adiik dia...jauh mana betulnye cite tu i'm not sure...tp there is numbers of Kelantanese yg claim diorang de sangkut paut ngan family kitorang...so bila aku lalu je makam di raja tu, aku jadi tertarik sgt nak pergi n satu ari aku pasti jejak kaki ke sana jgk...aminnnnn....

alahai mngantok la plak....sambung next entry..tp xtaw kurun ke berapa..hehe....

Thursday, May 28, 2009

1st day with Scicom

today is my first day ngan scaicom academy..as i had explain previously, i will be under training of this company in customer service for 2 months and we are guaranteed for job...haaa tu yg nak dgr sengsangat tue...we will be offered to work with several listed companies such as OCBC Bank, AIA, Petronas, Air Asia, Singtel and bla2....we are certified by London University. x kenal maka x cinta. once you step in the course, you definitely will have a good view of your future. mcm aku, aku da de aim..aku nak develop dlm customer service and contact center. actually this is a good start..td coursemate pun ok...25 all together...and i can see something i can obtain and posses from the course...tp de something yg x best la...Stamford College yg terletak d PJ....hardly to get car park.there is always full and klu de pun yg mahal la plak..td aku ngan Shark de la dekat 10 times round2 Pj tu juz looking for parking space..dari kul 10.20am till 11.30am...can you juz imagine!!!!..we were given break for juz about 30 minutes (10.20am-10.50am) tp we all terpaksa masuk lambat..the best part is my lecturer called me...

Mis Sharon: Hai Hali...
Aku: Hai too, who's this (cause number dia aku x familiar kan)
Mis Sharon: You ask me who i am?..you've been in my class for last two hours...

baru aku recognized and cepat2 explain..da ler 1st day kan..ish3...

Aku: Mis. Sharon...I'm so sorry, we are still looking for the parking space and now we
have no idea where to park cause all car parks are full...
Mis Sharon: Oh my...it's ok girls. takes your time and i'll start class now.actually we are
waiting for you..
Aku: It's ok.you can proceed the class without us cause we still struggling to park the
car...

naseb baik la dia amat memahami and at the same time tried to help us...

Mis. Sharon: ok now where you are?
Aku: i'm not really sure but we are somewhere in housing area.
Mis. Sharon: owh..i also have no idea but just take your time...

pe lagi kan..thank you je la...aku ngan Shark mmg da sengal gila la dok gelak dalam kete. Shark plak stok2 mcm badut...gelakkkkk je..aku pun nak gelak dgr dia gelak...bayangkan la brp kali naik turun highway kat PJ tu..ish3...da mcm org gila pun ada...citanye nak cari parking murah la konon...1st day aku pg, aku park kat somewhere..rm3 per entry.Shark pg park kat rm2 per hour...x ke mahhal tue...last2 langsung xde parking..kuang3...idea bodoh sp la tu kan...hahhaa...pusing punye pusing, last2 parking tmpat mahal jgk..cerdikkkknyaaaa...then kena jalan sikit n masuk class wat muke selamber...heheh...habis bab tu...then klas pun continue and break for lunch plak....pas lunch..paham2 je la...mangantokkkkk....!!!!we all kena tgok movie (no popcorn ok..hehe)..dalam dok concentrate tu, aku boley tertido n siap MIMPI lg ye...punye la x snonoh...naseb ler ipin kat sebelah kejut aku..hahha...malu sungguh beta...ish3...pastu balikkkk le ke s.alam...time kat glanmaire, dayah text me ajak hang out..pe lg...terus je la jupe kat pelita sec 9...dr kul 6pm-11pm....air kosong aja da 8 gelas...x campur yg lain2 lg..tu dia...al maklumlah..lama x jupe dia....windu la my hunny bunny..hehehhe...memang best bersembang sampai x hengat2 then balik le ke umah....ponek tol acik arini....bkn penat pe, penat bercakap n gelak.....punya la x mendatangkan hasil..ish3....



Monday, May 25, 2009

badan aku rasa lesu je arini.al maklumlah,,long2 journey semalam..kelantan to shah alam...lama da x jalan jauh agaknye...pg td aku pegi stamford college kat PJ...actually aku nye course start on 27th May, tp aku ingat arini coz last thursday academi tu call aku soh dg on 25th May...aku x check lak email aku.rupa2nya dah d posponed to rabu nih...ish3..da la aku pagi ni macam lalok je kan...huhuhu..naseb le angin kus2 aku x datang..klu x jd mak tiri jap aku kat situ...

Monday, May 11, 2009

upcoming events....

alhamdulillah..akhirnya masa yg d nanti2 telah tu tiba..on 3rd may ari2 aku berjaya abeskan my last paper...grad jugak aku akhirnya....now aku kat kampung nak relex2 before aku nak start dera otak aku balik....so mcm xde makna la grad kan...huh...on 18th May, i'm going to start my 2 months courses kat Scaicom...Scaicom ni is a training company yg train undergraduate and fresh graduate student for career advancement...we r guaranteed to get a job right after that 2 months courses as we are trained and fully prepared for a particular job field...actually ktrg akan di absorb masuk ke call center at any company around KL and Cyberjaya..as far as i concern, Malaysia is one of the countries that had been chosen to be like India...India kan leading country utk call service center...so India la yg monitor all calls and connecting people all over the world. by 2010, Malaysia is aiming to have over 100, 000 call operators...skg kita de brp ribu je...so shortage da kat situ kan..time2 economy mcmni keje je pe pun...tambah experience....kononnye....haaaah skg memang ngah pening cari keje la plak....aku memang da x larat da klu nak further master lak...nak rest jap cari duit dulu...x lalu da nak tgok bukussss..

actually balik kg ni pun nak tgok member aku dpt babyyy...cuuuumellll...tahun ni je, dekat 5 org gak member2 zaman2 sekolah aku lu da dpt baby..da jd ibu da diorang masing2 yek...alhamdulillah...anak diorang anak aku gak...(cait...selamber kodok je kan nak ngaku2 anak orang jd anak aku..ish3)..

23 bln ni member aku, Bed a.k.a kak Azzah nak kawen kat Kelantan..so kena la aku pg kelantan jgk...yg ni wajib pegi coz aku yg wat hantaran dia n da de proper planning...dari s.alam aku bertolak pagi Jumaat ngan Tok Penghulu (abg Atiqie...jiran atas umah aku..hehe..bujang lagi tuh....ktrg xble jupe coz xble tgok muka. t de je bahan nak gaduh..ish3..tp kenduri punye pasal, berdamai jap..ahahaha)...31 bln ni jgk, my acquaintance (dulu wat survey ngan Tourism malaysia sesame) si Zainol nak kawen...akad nikah kat umah bakal bini dia kat Kulim...nina ajak tp yg ni xtaw lg nak pg ke x... pastu 6.6 member baik zaman skolah menengah lu, Suhana Mariah nak tunang plak..sbb baru td dia bgtaw, aku nak kn arrange blk schedule aku...7.6 Alwi n Nurul lak kawen kat Perak...pastu 27.6 housemate aku lak kenduri kawennnn...cik Mira...yg ni wajib pegi..wajib2.moh le ke Raub wey...heheh...uish bz jgk aku bln ni n bulan depan...xpe la.kengkawan punye hal....t time aku diorang ni sah x datang..bz ngan anak2 la citenye....huhuhu...belasahhhhh


Wednesday, April 22, 2009

Thesis Presentation...22nd April 2009


cakkkkk...eheeeee


finally ari yg d tunggu sudah tiba...arini 22nd april 2009, ktrg pun dgn jayanye present thesis ktrg yg selama ini amat menggusarkan hati dan perasaan (giler sastera..ahahaha)..1st presenter is Miza, second presenter is Wan Bayah n harus la aku no 3 nye kan...mlm td aku tido awal la gak..xde la stress sgt nak present tp sekali sekala rasa risau tu dtg coz teringat yg my 2nd panel tu Prof. Maimunah (ktrg panggil cikgu bhs inggeris coz time present dia bkn concentrate on the content tp dia concentrate on the grammer. haruslah aku berhati2 utk tiap patah perkataan yg kuar dr mulut aku nih..isk3)...slalunye klu exam ke test ke aku mmg akan tido kat sofa kat ruang tamu ni je..selang sejam mesti aku trjaga coz dok teringat kat cik munah tuh..ish3...pg2 lagi seawal 7.30am aku n miza da sampai kat fac (punyer la semangat). sorang2 sampai n masing2 da mcm tok bomoh..terkumat kamit mulut masing2...last2 pn Nadia sampai ngan pn Sabrina..owh tidakkkkk...aku mati2 ingat prof yg akan jd 2nd panel..adoiiiiii....tp ok la..pastu masing2 da relex..ahahah.. (begitu sekali penangan cik memon ek)....semuanye went smoothly and pas present start la sesi snap menyenap pictures....pn Nadia pun wat xtaw plak kan..harus la ktrg tunggang tebalik kat belakang tuh..al maklumla da pas present..ahahaha......tp jgn gumbira sangat cayang...this coming sunday is my 1st paper....pasni bersengkang mata n bertunggang langgang la plak baca buku nak exam...ahahaha..k la..tgok la rupe2 org yg lepas present pg td..gumbiiiiiira bkn main...



right after the presentation...wahhh..hehehe




kiss kiss...muah






ntah ape2 la kan..hihihi





alahai!!!!...ngeh3



bile da lama sgt mcmni la gayanye...kuikuikui

Saturday, April 18, 2009

Aiman and Fitra..oxoxo

waaa arini aku sungguh penatttt...akak aku blk bersama anak2 dia yg sentiasa menguji kesabaran aku...ish2....akak aku ada 2 org children yg very lovely, cute and sometimes very annoying me..huh....Aiman and Fitra (kak yong)...Aiman adik and Fitra (kak yong) is kakak...diorang 2 ni different taw..Aiman memang mulut dia non stop and kelakar n kak yong nih agak pendiam tp she's very close to me cause masa dia kecik2 aku yg mengasuh...so klu blk kg, harus la maklang dia dulu yg dia cari..ehehe...

selalunye umah aku kemas pagi je coz xde sesape nak menyemak..tapi blk je diorang...haruslah darab 8x aku mengemas kan..huhu...membebel tu aku x taw la nak darab berapa lak kan..memang aku pun jd talkative ngan diorang tuh..isk3...nanti anak2 aku mcmne la plak kan..kalau ada budak aiman nih, jgn harap la nak mengeram pg2 atas katil kan coz dgn suara kuat dia tu, dia akn mengganggu ketenteraman hidup anda...pg td aku buta2 je kena ngan dia...'maklang bangun, kalau maklang x bangun amir (dia bahasakan diri dia) tunggu kat pintu sampai maklang bangun'..hah ambik kau..x ke satu kampung dengar...isk3...malu sungguh beta...naseb ler maklang korang ni penyayang...choi la ayat.hahaha..penat la aku melayan diorang arini sampai x siap keje aku....tp naseb baik la diorang da balik..leganyaaaaa....tp sempat lg mendera laptop aku ngan gambar2 yg diorang kata cute giler tuh...huhuhu.....



Aiman and Fitra



aiii..umi pun nak masuk frame ke?..ish3



alamak maklang pun tersnap sekali daaaa








tomey kan....????






suke ati ko la Aiman......^_^



sume tergelak la ngan kerenah bdk aiman ni...




p/s: even diorang ni kecik2 lg...tp hakikatnye aku sentiasa jd mangsa buli diorang...mental n emosiku seringkali tercabar...huhu....

Friday, April 17, 2009

cutiiii..balik kampung laaaa....:-p


halaman belah kiri....


halaman rumah aku blah kanan......

p/s: tgok halaman sudaaaa... nak tgok umah aku, kene la dtg seniri..hehe.....

letihnyeeee badan..arini memang aku wat spring cleaning umah mak aku nih...buang sawang, sapu seluruh umah luar n dalam, basuh tu basuh ni...bznye da mengalahkan org korporate..hekhek...sengal2 pinggang aku nih...macam ni la umah bl xde org nak kisah..adik aku tu bukan mcm aku..x brp pandai wat keje umah (opsss, mcm ke arah 'masuk bakul angkat seniri nih'..hahaha)...padahal da sekolah menengah.nak kata kecik lg mmg x patut sgt kan..ish3..adik2...mak aku lak memang da x larat..takat menyapu tu ble lg la..nak wat mcm aku wat memang dia da x larat...



dalam ngah melayan buat keje, tb2 lak pengantin baru sampai...(x la baru pun, da sebulan member depan umah aku tu kawen..oleh krn aku x balik time dia kawin, so kira baru la bagi aku)...muka org pas kawen nih memang ler berseri2..blink2 bagai...hehe..bahagia tengok dia....:-)....member aku dtg nak tunjuk gambar2 dia kawen (aku pesan kat mak dia semalam, klu member aku nak blk jengka, jgn lupa gambar kawen tu bwk balik..aku nak tgok..da mcm arahan la plak bunyinye kan..hehe)..tgh2 dok rancak sembang pasal ari kenduri dia, dtg la segerombolan makcik2..FYI, makcik2 tu baru abes bergotong royong kat umah jiran aku after 3 hari pemergiaan suami jiran aku....(al-Fatehah, semoga rohnya d cucuri rahmat..aminnn)..tok tek tok tek mulut makcik2 tu bersembang..dari start nak masuk umah n sampai terkeluar blk la, mmg non stop mulut memasing...isk2..dasat sunggoh...aku buat air n ajak la member aku cau cin cau ke tempat lain..dengar cite member2 pas kawen ni best..hahaha (gelak noty)..xmo la join makcik2 tu bergosip..hihi...

pas masak2 n mandi segala, kononnye nak siapkan thesis aku tuh...last2 ni la kejenye...kejap tagged la, kejap facebook la, blog la.tersengih2 sengsorang depan laptop nih....adoiiii.....paling kronik, skg ni rasa mngatok la plak...adoiii......mata memang da kuyu giler nih..ishk3...so kn la tido lu..hehehe..papay

Wednesday, April 15, 2009

MAG n wet party...erkkk

hai all the bloggers..

entry kali nih ada special cket..sebab pe yek..sebab for the first time aku bole on9 kat kampong..horeyyyy..(jengka, braodband xble pakai..tp mlm ni ok plak...hehe..jengka da majuuuu)...this time aaa, i nak story pasal MAG (Malam Aspirasi Graduan)..actually dulu nama dia MPG (Malam Pra Graduan)..tapi tukar la nama dia pe pun, konsepnye tetap samaaaaa....boooringggg...dinner, performance, the best dress, the best student, the glamorous....lagi pe ek???..ah pe2 la kan..tp for me, malam tu lebey sesuai klu aku bagi nama 'Malam 50-50'...awat awat n awat?..haaaa....ni yg nak story nih...hati aku terbahagi dua (macam nak cite2 romantik je kan..hahha)..nak pg n xnak pg sama byk je...bl pg klas dgr ramai xnak pg, aku jd down n decided xnak pg jgk tp bl blk umah tgok dress...alahaii..nak pg yg sgt2 la plak...huhu..sbb tu la kul 10am ari MAG tu aku still 50-50 gak..tambah plak aku yg 'lalang..di tiup ke kanan aku ke kanan..d tiup ke kiri aku ke kiri'....hehe...last2 aku plak yg paling awal pg...kul 5.30pm aku n band nak perform da sampai sn..aku ni excluded dlm band tu..member2 je..org xdak sora...tepuk tgn je la kan..heheh...menyibukkan diri setting all the instruments n part paling best sempat la seround dua atas stage tu kan..biarlah org kata umpama katak memanggil hujan pun kan kan kan..hahah...malam tu berlalu dgn jayanya and gumbiranya...


suasana MAG tu.....


Band yg perform that nite...


dan aku yg suka masuk frame...ngeh3


ni da time balik kat Pelita Nasi Kandar, S.Alam....promote nampak..hehehe..muke memasing samada letih or terlalu kenyang..hahaha


walaupun aku 50-50 nak pg ke x...yg penting persediaan yg sempurna..harus lah aku vogue the vast kan malam tuh..hahaha


now aku nak cite pasal 'Wet Party'..hahah....tragik je kan tajuk pun...as we are in the last semester n going to graduate juz a couple of weeks, so ktrg pun wat la makan2...mula2 plan nak wat biasa2 je..tp berkonsepkan port luck..tp lain lak jadinye..byk la plak idea2 tambahan kan..hehe..party tu start kul 8.00pm...sume org da dtg n makanan pun byk x terhingga...al maklumlah..sume terer masak...masing2 nak tunjuk skill.heheh...termasuk la aku..tp yg x bestnye adunan aku tersalah ramuan...kuih aku buat baling dinding pun boleh tumbang..huhu..jatuh saham...makan2, karaoke pastu mandi pool (sbb mandi pool la ktrg panggil wet party tuh) n aku siap lemas kena tolak ngan zaid buncit dlm pool lg tu...pas mandi pool, naik atas umah mandi n makan lagik...pastu karaoke balik, main games, tgok DVD n the party last at 2.30am...then heading blk s.alam....pe pun memang enjoy la...


ni la antara kawan2 aku yg agak sengal sesuai la dgn aku..hehe


pose mesti 'dasyat ghiiiiler ler'...




aksi geli2 ajan n yoi...nak muntah aku tgok diorang ni lama lah...huhu



p/s: aku sayang korang....huhu...moga ianya menjadi memory kita semua yg terindah....

Saturday, April 11, 2009

this is for u....

arini aku x wat pe2..memang free btol...aku x kuar, aku x keje, aku xde asemen (da abes klas da..horeyyyy), member2 umah sume xde, baju yg berbaldi2 sume da settle aku kerjakan (washing machine baru..akeke)..bla bla ba...mlm td aku pg MAG (Malam Aspirasi Graduan)..the next entry i'll story about last nite kay coz arini mood ke lain....

actually this entry i had planned for sometimes ago..tp keje byk..(klu student tu pe lg kejenye kan klu x asemen)..entry ni tuk seseorang yg aku syg..eventhough kt baru je 2 tahun kenal tp u meant a lot to me...i luve u like the rest...da lama aku perhatikan dia..dia byk berubah..dia da x macam dulu..dia totally changed..bkan aku x suka tgok dia bahagia tp mcm there is so many things wrong so many where...dia kata dia bahagia tp aku x nampak pun kebahagiaan dia..dan xde apa untuk aku sandarkan keyakinan aku.aku rs dia lg serabut de la kot.ari2 yg dia lalui mcm x perfect..mcm selalu x sempurna...bagi aku klu seseorang tu bahagia..org tu xkan nampak mcm 'tu'..org tu akan nampak mcm 'lain'...tp dia nampak mcm 'tu' bkn mcm 'lain'....arghhh paham x maksud aku nih?

aku bkn nak masuk campur hal peribadi hidup dia..tp as i mentioned before, i luve u like the rest..perlukah aku ulang byk2 kali..x perlu kan coz dia bkn calang2 org..budak bijak...mungkin selama ni dia x sedar pun apa yg aku rasa kat dia sebab aku bukan jenis yg tunjuk what i'm feeling and aku ego..so no wonder org susah nak baca apa yg aku rasa..it's hardly to express what is inside me..aku rasa dia x sesuai dgn 'cinta' itu..'cinta' itu membunuh dia..bkn aku shj yg x setuju dgn 'cinta' dia tp ramai lg x sokong...bukan kerana cemburu, jeles, dengki and all those stupid things..tp memang aku rasa 'cinta' itu bukan utk dia...cinta merubah seseorang menjadi lebih sempurna n bukan merubah seseorang menjadi sesuatu yg bukan diri kita...selama ni aku hanya memerhati dan berdoa miracle could happen..andai benar dia terlalu berharap pada 'cinta' itu, moga 'cinta' itu tdk berpaling dr dia...tp jika benar 'cinta' itu memang akan menyakiti dia lagi dan lagi, moga 'cinta' itu menjauhi dia..aku..aku hanya ingin dia menangis hari ini utk dia ketawa sepanjang hayat..aku harap dia paham...

mungkin aku bukan d posisi yg betol untuk berbicara soal hati n perasaan kerana aku sendiri pun tdk menghampiri cinta..tp sekurang2nya pengalaman aku yg lepas byk mengajar n membentuk diri aku sekarang ni...sekurang2nya aku masih bole terjaga dari mimpi yg seakan sempurna..masih boleh menilai 'cinta' yg tdk benar dan tulus...


p/s: entry ni sekadar atas dasar kawan yg mengambil berat dan ingin masing2 mengecapi bahagia....

Tuesday, April 7, 2009

huhuhu

arghhhhhhhh....malas, jemu, tensen, x paham...sume ada...huhu...japgi test MIS...smthng yg relate ngan information technology...aku ni bab2 ni aku x brp minat...jam otak aku study n japgi nak test....x taw la pe perasaan aku skg nih...tido aku da xtaw brp round da..asal bukak note terus ngantok..aku layan ke je...japgi aku xtaw la pe cite kan...xpe2..aku relex2 je...huhu....da la dr mlm td aku asyik mengulang ke toilet...sakit perut la..padahal aku x makan pe2 pun..semalam aku mkn biskut n lewat mlm td rasa lapar yg teramat baru la aku masak megi...masuk angin la kot kan...utk menjadi kurus, tdk mungkin sama sekali...huahuahua....ei malasnye...k la out..

Monday, April 6, 2009

Le Memon...

arini de 1 test and 1 presentation and 2 assignment kn submit.....x la dasyat mana pun klu nk d bandingkan ngan semester lepas...tp arini pun cukup utk wat aku x tido.....tepat pd waktu nye...bkn le x tido langsung...hehe...dengan last minute assigment lg...ohoiiii...pepagi lg da test Mis Khairun and pastu terus je presentation Pn. Memon...da la dia tu psycho abes.dia la lecturer yg fames this sem utk our class a kannn...ni le pic pn. Memon yg d snap oleh my buddy...tgok belakang suda...dia berdiri x ckp pe pun aku da serabut da...dasyat giley le (loghat bota)...kuikuikui...


Saturday, April 4, 2009

pe plak la kan...

How old are you?

23 years baru....i'm not a gurl..not yet a women (lagu britney)..ble gitu?...hihi


Are you single?
yup and it will be forever till the day come..(mendalam maksudnye 2)



In what age do you think you will get married?

kalau de yg sesuai esok pun bole...hehe..maybe bila umur 25..bila aku da ada harta and rasa stabil sikit..nak bagi mak ayah aku rasa senang dulu...tp jodoh suma d tangan Tuhan..so aku terima apa sj ketentuannye...


Do you think you will be married with the person you are with now?

????...ramai ngan aku skg nih..yg mana 1 tu..hehehe


If not, who do you want to marry?

sp yg mencintai aku lebih dari aku cintai dia..kawen tetap kawen...nabi x ngaku umat nanti lol..



Do you want a garden/beach or a traditional wedding?

traditional la best..aku suka part gotong royong tu..tu yg nampak meriah...


Where do you plan to go on a honeymoon?

ermmm...ala..aku ni sume tempat aku nak pg..pe pun yg paling penting kena wat rundingan damai ngan husband aku lu..decide sama2.baru best...tp klu pg honeymoon kat kebun durian ok x coz aku nak makan durian banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk banyak...hehe..(nak mati cepat la tu)


How many (wedding) guests do you think you will invite?

1 kampung..tambah kampung tok aku....pastu member dip n degree..member2 keje...sume member2 ni darab 2 coz penganten nye sepasang..(agak2 dpt tangkap x?..hehe)..



Will that include your exes?

ermmm x kot...tp klu ye pun ok kot...


How many layers of cake do you want?

soklannye bkn how many layers tp how many tables...baru la kena


Do you prefer having the reception at a hotel or a simple place?

bukan ler artis and bukan la isteri org koporat..wat je la kat umah...


When do you want to get married, morning or evening?

pagi la..coz kenduri tu akan dragged sampai petang...da kata pun nak wat ala traditional kan..i'm typical malay ok...



You’d rather have your reception outdoors or indoors?

bukan la jgk puteri candle..so pepaham je la ek


Name the song/tune you’d like to play at your wedding.

hindustan bole x?..hehe..klu korang kata bole pun, mak aku la parti pembangkangnyer...Tentang Kamu-Bunga Citra Lestari and Wanita yang Kau Pilih-Rossa..


Do you want a solemn ceremony or a light one?

light one la...aku kan sempoiiii


Describe your ideal

aku bagi 5 da la..caring, lembut ngan aku, penyabar, demokrasi (wah:-o) and chenta sama aku...


Do you prefer fine dining or just the normal spoon and fork?

tangan la sudu terbaik Tuhan bagi...


Champagne or red wine?

astagfirullahhhhhhhhh....ish3x



Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

days after wedding..penganten baru kena cuci periuk n kawah at the next day after
kenduri...kehkeh

Money or household items?

household items la...bagi duitkat aku haruslah umpama cari nahas


Who will pay for the bills?

both..kata 'aku chenta sama kamu' kannnnn...berat sama d pikul...rengan sama d jinjing


Are you ready for married life?

yes....tp anak x ready lg coz x reti nak jaga budak...


Do you think you will still be a virgin until you get married?

of coz la...untuk my husband only maaa...



Will you always be true to your husband?

semoga la...


How many kids would you like to have?

4...2 twins and 2 normal kids...


A new house for a newly wed or an old one?

kalau baru lg bagus..tp klu x mampu lg, sewa je la...


What kind of cuisine would you like for your wedding?

Malay cuisine la...lapo la..sob sob :'-(


Will you record your honeymoon in a CD or DVD?

mestiiiiii...nak tunjuk kat anak cucu...



ILA...AKU TAGGED KO...

Wednesday, April 1, 2009

MPG

1 keje da settle...skg ni tnggal bbrp keje je lg..next week mmg heavy loaded ngan test..eleh..3 je kot...org malas memang byk songeh kan..da 2 jam aku browsing internet n doing nothing...angin segan mai da...x lapar tp aku msk megi and end up dia megi tu kat tp aku je n tnggu time nak kn humban ke dlm tong sampah je..membazirrrr....skg nih ngah berfikir nak pakai pe MPG (malam pra graduan) t...bru plan xnak pg n x pasal2 td kn warning ngan bdk ajan 2...adoiiii...klu nk pg nak pakai mcmne lak kan...tema glitterz and 'mengikut sahsiah rupa diri'..tu yg xble bla 2..x de can la aku nak seksi2..tp peduli pe aku..klu halau aku blk...huahuahua..nak pakai pe nihhhh????adoii migrain aku d buatnye....

Tuesday, March 31, 2009

1.Letakkan gambar profile anda


2.Terangkan apa maksud gambar itu?

ni gambar pukul 7.30am...nak pg kelas...lagi 1, nak tunjuk baju yang aku jahit seniri kat kampung...masa ni right after cuti raya cina...i luv this baju (pic tu nehi la) coz kale nye yg terang....

3.Kenapa pilih atau letak gambar itu?

kenapa???xde sebab pon.....saje je...xpon sbb ada yg suka gambar nih...hehe..

the best part finally emerge...

YEYYYYY....finally aku da sampai stage nih...aku da selamat combine all parts of my thesis...bole pon kan...kurang rajin je...so skg thesis aku da 80% complete.ada part yg aku kn touch up cket je lg....hehe..4 days to go...relex2....so skg aku da suke ati...yippi...hehehe...td aku kira lagu hindustan aku 28x da replay kan, so skg tambah lagi 4 kali...wahaaaa..lenguh la mulut depa nyanyi..biarkan...

hehe...thesis da agak menyenangkan hati, so skg bole la layan cite hindustan lak..huahuahua...

Monday, March 30, 2009

Thesis=x beshhh

malam ni hujan..besttt..1 suasana yg mmg aku nantikan dan amat teruja dgn kehadirannya..haha..tp aku skg ngah struggle siapkan thesis aku yg aku sendiri pun xtaw kurun ke brp akan siap..so, hujan la ribot mcmne pon n aku rs la best mcne pon, da xde maknanye...thesis ni la punye pasal..spoil my mood...nak x nak, aku kn siapkan by this week bcoz jumaat ni nk kn submit da...advisor aku ckp end of this month tp ngan selamber kodoknye aku n yg lelain anto jumaat nih..hehe..xpe...buat2 je mcm xde apa2 yg akan berlaku...selambe2x..walaupun aku mungkin di bebel oleh Pn Nadia Nora menggunakan loghat Sarawaknye yg slalu wat aku ketawa d belakang kengkawan aku (mintax ampunnnn) or d hamburkan kata2 sinis...aku sudah tdk pedulu...diulangi ye..aku suda tdk peduli...haaaaahaha..

tghari td aku pg Niko Hotel..interview....bkn interview keje tp aku yg interview manager tu..aku, aby and nani...ni keje cik Memon tu la....Khamis nih present...

dgr kata 5 april ni ktrg nye MPG...alahaiii...awat la x habaq awai2...mn la sempat nk cari baju...gaji x dpt lagi wey..kejam2...aku baru berangan nak jd Rani Muhkreje x pon Kajol....huhu..mcm nak kena pakai baju kurung je....huhu...

da sejam aku mengguling2 kan diri akibat tensen n da malas nk mengadap laptop..lagu hindustan aku da 28 kali dok ulang (hiperbola betol)....so skg kn la sambung keje balik...adoiiii...seksa jiwa raga aku....huhu...

*da 8 kali minum nescafe...mata aku tetap nak tutup gak...mengantokkkkkkkk!!!!!!!

Saturday, March 28, 2009

earth hour...28 march 2009

sesak napas...aku skg sedang menyahut seruan kempen 'earth hour'.....aaaa sesak dada...aku ni bkn leh gelap2.rimas...tp kan..apa pasal macam umah aku je yg gelap?????musykillll....xpe la..ada ku kesah!!!!..tarikkkkkk hembussssssss....tarik lagi......harppppp....fuhhhhhh...

*wat entry ni pon dalam gelap...loya rasa...:-o

sepasang kurung nan birru...

baru balikkkkk....
arini aku bangun awal konon2 nak wat thesis aku la...awal ke????kul 9am..hehe...tp yg nak marahnye idea x datang2...marah tul...tetibe lak tghari td pakteh aku kol n bagitau dia kat PKNS...xkan la plak aku x pg sana kan..so aku ngan pantasnye bersiiap n took cab to PKNS la..teman family pakteh aku shopping..da makteh aku sibuk shopping then aku pun volunteer la dukung Kaisarah (baby pakteh n makteh aku)...tp agak jatuh la saham aku.da dukung baby kan, jejaka x hensem pun x akan pandangnye..xpe la..anggap je la tu baby aku siang td..huhu...shopping sana shopping sini n aku nih da mcm tour guide bwk diorang sana sini..tp orite la.dok umah pon confirm aku membuta coz nak wat thesis mcm xde idea je kan..huhu..part paling best is pakteh aku belanje shopping..tp aku ni pelik sikit..aku segan kalau org belanja nih..klu aku belanja org xpe..aku ambik kain pasang kale biru...tapi series cantik.housemate aku pun kate lawa...hehe...pe pun time kasih pakteh..hehehe...

Friday, March 27, 2009

ye ler..aku menjawab le nihhh....

1.Org luar sana x kenal kamu.Perjelaskan siapa kamu?

aku lah makhluk Tuhan yang tercipta yang paling seksi...hehe...idok le begitu rupenye...aku sorang yg hepi go lucky. ceria and easy going ngan org. flexible. x suke layan perasaan. bukan jenisan sesentap. x suka plan. suka kan surprises. gile cari duit. x suka argument. x suke semak2. x setia (opssss). independent. suke shopping. suke bersembang tp kekadang malas nak bercakap so diam je la. sporting. suka sembang mengarut2. degil...cite sikit2 suda la kot kan.....


2.Sikap kamu yang 'mantap'?

sikap aku yg 'mantap'???yg aku taw body je yg 'mantap..kehkehkeh...gurau2 je cayang...aku sgt committed ngan tugasan yg di beri...(kalo group assignment la..bukan main bersemangat lagi..)..satu lagi, aku punctual..kalau janji kul 8.00, so mesti la kul lapan jugak tibanye...


3.Sikap kamu yg sgt jelek?

adik2 aku cakap aku suke membebel and kalau diorang wat tatau je, aku mula nak mengetam batu (mencubit)..adik aku yg laki (Rohan) kata aku ni manja mengalahkan diorang dgn parents aku...ye ker???...nehi nehi....


4.Apakah gajet yg kamu sentiasa bawa?

handphone and sim card..erkkkk????


5.Dah berapa HP kamu pakai selama neh? Senaraikan brandsnya.Jenama HP yg sdg kamu gunakan skrg?

baru 3....Nokia yg butterfly tu...beli kat Summit Bukit Mertajam...pastu Motorola L6...beli kat Perangin Mall Penang...and now i'm using Nokia lagik coz Motorola aku wat2 biol..brand pe ye...ntah la..yang penting up sikit la dari Nokia Butterfly aku dulu.kuang3x...


6.Siapa bestfriend kamu?

cik miza, cik mira, cik nina, cik ila, cik dayah, cik rina, cik azzah, cik yah, en shafrin, en azhar, en sharul, en ajan, en ipin n bla bla bla.....


7.Siapa yg kamu syg selain family kamu?Kenapa kamu syg dia?

ermmm...perlukah and bagaimanakah aku nak jawab soklan ni?????


8.Lagi 10 tahun kamu jadi apa

seorang wanita yg berusia 33 tahun..isteri kepada seseorang..ibu kepada 4 org anak yg very cute2...businesswoman..


9.Kata-kata hikmah yg pernah kamu dgr & paling kamu suka?

banyakkkkk...salah satunye is 'what goes around comes around'...


10.Dlm blog kamu,suda ada berapa followers?

lebih dari 2 orang....kurang dari 10 orang...


11.Senaraikan followers yg kamu suka? (Tak kira kuantiti) Kenapa?

xde yang specific...sume pon boleyyy...


12.Makhluk Tuhan paling HOT mahu di Tag?

ramai...tapi diorang sume xde blog...pe lah..x patut...



Thursday, March 26, 2009

baru....baru.....

petang tadi aku pg ambik laptop aku..then aku pun merasmi kan latop baru aku ngan entry mlm nih...hehe..xde benda sangat pun nak cite kan...pas ambik laptop, aku teman Dayah pegi Jusco Bukit Raja sat...kekonon nak teman dia cari bekas tisu (x jadi p Damansara) tuk kete boyfriend dia n aku pun nak ler tengok2 kot2 de jam tangan yg aku berkenan..jam aku lak wat hal..lepas satu, satu rosak kan...biasa lah aku...sampai je sana tetibe tgok kereta berderet2...sampai tepi highway la diorang park kete..confirm de sale nih..hehe..langkah kanan la kitorang petang td...hihi...gile2 punye sale...naseb baik le aku x gile di buatnye...nak di jadikan cerita..ada pulak "happy hour"...de sale jam tangan POLO...murah gileeeee.70% less..time aku sampai, de 30 minutes remaining tuk "happy hour" tu..perghhh...pe lagi..sibuk la aku n Dayah memilih mn yg lawa kan..memang lawa2...aku pun kalah (statement pe kebenda nih..kuang3x)...then aku pun beli la satu..Dayah pun beli 1 tuk boyfriend dia....harga before less RM156 and after less RM48.90 la lebih kurang..beli 2 dapat RM90...murah gile kan...plus 1 year warranty..hehe...ok la tu..then after that we ol had our dinner kat section 7..tetibe rasa nak makan char koew teow...pastu rasa nak makan doughnut la plak..(perasaan nak makan je) ...tapau kat big apple then lepak kat dataran bawah...makan2 sembang2 mengarut2 berangan2 and sampai la kul 11.00pm..pastu kitorang pun bersurai...cewahhhh..hehehe...

arini....

arini aku x keje coz rasa letih yang teramat...dari ari isnin aku keje n0n-stop and adakalanye pagi n petang....ulang alik KL-S.Alam bawah matahari terik n keje plak pon bawah matahari...uishhh memang amattttt penat n dehydrate..macam contractor je kan..ngeeeee....


pe motip aku keje kuat ni????....laptop baru la citenyer...tetibe lak rosak sampai x ble nak on langsong...assignment lak belambak2..xde laptop mcmne mau buat keje kan..so terpaksa la beli yang baru..bukan xnak baiki laptop lama...tp laptop tu xde spare part..canggih sangat la gamaknye laptop aku tu kan..ntah import dari planet mn pon aku xtaw la...hyshhhh...


niat hati da arini x keje..aku nak cari mana2 hotel yg bole coorperate ngan group aku tuk wat assignment we ol...al kisahnye...we ol in a group of three kena pg intervieaw General manager (GM) or HOD (Head of Department) utk subject cik Memon...aritu aku da try Hotel Blue Waves and Quality hotel tp policy diorang, x ble interview GM..ape la kan..x supportive tol..padahal tuk academic purpose tu..xpe la yg tu..my friend Aby pun try la kat Hotek Niko KL...mula2 HR dia kata ok..tetibe lak xble..hishhhh...x ke kelam kabut kitorang..due date da la next week je..tp thanks God...td Aby text me n bgtaw she managed to contact the manager personally and next monday will be our appointment...kehkehkeh...selamat...


sambil2 aku masukkan entry ni, actually aku ngah tunggu Dayah..plannye nak pg ambik laptop aku kat section 2 and pg Damansara..pg cari kotak tisu dia tu..aku rasa da lama dia kata nak cari...sampai arini la dia still dok kata nk cari..hehe..pe2 la Dayah oiii...kebetulan lak aku free...malam ni mybe kena pg PWTC lg kot nak setting tuk function sok...tp mcm malas je....so, 90% kebarangkalian x pg kot.teman Dayah lagi ok kot...banyak nye KOT....kuikuikui...


huuuu lapar....

Friday, March 20, 2009

aku, kete and berangan...

huuhu..kepalaku pening..arini tido 3 jam je..mlm semalam dlm kul 10.30pm tetibe lak zaid call soh tolong diorang potong form tuk investment game ktrg ari esok n ari ahad..sekarang aku ngah layan OIAM lu (da jadi mcm fanatic la plak kan.huhhu) then tido coz sok awal2 pg kul 7.30am da kena ada kat faculty..ape lah..cuti2 pun kena bangun awal ke...adoiii..ni yang den lomah nih....berkampung gak la aku n the geng kat umah dia sampai kul 2.15am n kul 2.30am sampai umah n terus kebabooo tidoq..kruh2.....da pagi tu..kul 5.30am aku da kena bangun coz kul 6.30am da kena ada kat Pulapol KL..keja la plak kan.huhu...tp kejap je..10.30am aku da balik Shah Alam....tp kepala tetap biol la kan.harus la...ni yg aku nak cite...time kat Pulapol tadi, 1st time aku tengok kete PDRM baru..org lain maybe da lama taw tp aku baru je taw td..lambat tol la kan...ada 15 semuanya..25/03/2009 will be launched...so, cuba teka kete pe????hehe...



..............................


ermmm????......



Jeng jeng jeng....Mitsubishi Lancer Evo...Lajuuuu..aku memang dok berkeliaran je keliling kete2 tu..teruja...kakaka...rasa nak offer diri kat abg2 polis tu nak test drive kan..kalau la.....huiiiii mimpi beb mlm nih...




ni la suku daripada bebudak yg keje pagi td..


Pautan: ni la kete idaman aku...impian aku, once da keje, aim aku is dapatkan sebijik macamni.....aminnnn


Thursday, March 19, 2009

tagged lagi...

5 TABIAT BURUK DI ZAMAN PERSEKOLAHAN


1. tak sukeeeee la sangat bekpes..nanti aku mesti sakit perut..huhu

2. bersembang dalam keadaan luar kawal..hihi..(time sekolah rendah la)..mulut memang pokpet2 n memang selalu jadi bahan ngan cikgu la kan..harus la...tp bila da sekolah menengah, aku jadi begitu tawadoq..(betol x aku eja 2?..huhu)..aim nak masuk U..study jeeeee...boyprend tolak ke tepi..

3. aku suke main dalam kelas...sampai one time tu, aku n memember kena gigit recorder and pusing satu kawasan sekolah coz kitorang main keretapi2 dalam kelas..tunggang langgang kelas tu di buatnye kan...malu gileeeee...tp lelama kelakar la plak kan rasa..hehe

4. dulu (time skolah menengah) suke la sgt nila baju terang2kan...last2 aku kena la padahnye...rendam tudung dalam air, basuh sampai putih balik n pakai basah2..ada ke patut...eeeeearggghhh geeeeliii...

5......lepak kat bus stop juz nak tunggu abg angkat aku lalu..ek eleh...ntah pe2 je kan..bukan watpe pun..nak tengok je...tp org tu da kawen da....encem taw...huhu

5 SUBJEK KEGEMARAN ANDA... KENAPA??

1. Sejarah..
of cos la..kalau korang kenal aku rapat, aku ni seorang yg suke kan tinggalan2 sejarah..kalau x xkan la aku nak spend cuti aku explore Malaysia Utara juz nak layan interest aku kat artificial2 and tinggalan2 sejarah tu kan..paling aku suke is Lembah Bujang, Penang and Taiping..banyak benda sejarah kat sana..

2.Sains...
Sebab x sangka bole dapat A1...once for a lifetime

3.English
Sebab impian aku one day aku nak merantau keluar negara..nak rasa experience kat negara org...

4.Bahasa Melayu..
as it is our mother language..nak x nak aku mesti la suke kan...ikhlas ni ikhlas...

5.Pendidikan seni..
sebab subjek ni la paling relex...x payah nak beban2 pale otakku...



3 SUBJEK YANG ANDA TIDAK SUKA... KENAPA??

rase xde kot coz aku cintakan ilmu..kuang3....bwekkkk

APA YANG MENARIK PADA KAMU...?

ni base on pe yg aku rasa la kan...aku easy going and x suka memanjang2 kan any conflict...orang mudah mesra ngan aku n aku mudah mesra ngan orang...kekadang de yg perasan n paling worst is aku yg syok seniri...bengong tol...

KAMU PALING SUKA...?

aku suka makannnnn...susah nak diet...da 5 tahun aku plan nak diet...nak je laaaa...buatnye x ponnnnn.huhuhu..

ANDA TIDAK BOLEH HIDUP TANPA..

ramai yang x taw and maybe x perasan...aku xble hidup tanpa cinta hati aku...diary...suka duka aku, aku share ngan cinta hati aku tu...so..if i have a boyfriend, he is the second i'll love..sorry ye my future dear..kehkehkeh...

SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR SIAPA YANG ANDA HUBUNGI..?

ermmm...xde la plak..aku akan call sesape je la yang aku suke...tapi so far, kalau aku nak tido..x penah la plak aku de pe'el nak kena dgr sore sesapa lu then baru bole tido...nak tido, aku tido je la...;-0

Monday, March 16, 2009

Dia kini milik orang....

Today is my best friend's wedding..kawen da pun member aku ni (Fairus)..dlm ktrg ber3, dia la yg paling muda and dia lah yg kawen dulu..jodoh dia ringan...pe pun aku doakan hang bahagia hingga ke anak cucu..tp yg aku terkilan coz aku x bole balik tengok hang kawen.dulu aku penah janji nak datang kalau hang or kak piah kawen, tp keadaan x mengizinkan..
saat ni, hati aku memang x tenang.rasa kekurangan di mana2...aku pasti rindukan saat2 kt bertiga bergurau and ketawa satu masa dulu..kita membesar bersama, bergaduh then baik semula...main masak2, main kawen2, main pondok2...hmmmmm..semua tu dalam ingatan aku untuk selamanya.....
actually dari siang tadi segala yg aku wat x menjadi..aku xtaw la nape aku sebak sangat malam ni..mungkin aku juga merasakan kebahagiaan yang hang rasa kini bagai x berpenghujung..
dulu..kalau aku cuti semester or saje2 blk kampung, hang la yg rajin teman aku round2 kampung..sembang atas motor and teman aku kat simpang umah sampai la aku naik bas ke KL (Degree) or Penang (Diploma)...hmmmmph...xde lagi la saat tu lepas ni sebab hang da jadi milik orang...tp walaupun td aku xde, tp doa kan kebahagiaan sentiasa mengiringi hang dan suami...aminnn

Sunday, March 15, 2009

ceritera....

ari semalam aku keje kat Pulapol KL..actually ni bkn 1st time la aku keje kat situ..da ber time2 sampai x terhitung ngan jari...best gile keje dikelilingi abg2 polis yg most of them kacak dan sasa.hehehe..tp keje kat sana senang as diorang d train ngan disiplin n plg penting rajin membantu..opss..lupe lak nk bgtaw aku keje pe kan..actually aku ni slalu wat outside catering ngan JY catering n belambak lg la caterer kat Malaysia nih..cewahh.:-p...semalam al kisahnye de wedding...anak polis kawen ngan kerabat raja Pahang...jalan bawah pedang n siap de pancaragam lg..Sultan n Sultanah Pahang pun de datang...kira grand abes la wedding caremony semalam tu..aku teringin gak nak kawen wat mcm tu kan..gempak je kan..ngeeeee...tp yg x bestnye..hujan...kekadang lebat kekadang renyai...basah gak la ktrg semalam.aku serve pakai selipar jamban je coz x rela nak jahanamkan kasut aku.haha..tetiba, bole plak prof aku..Prof Maimunah ble jd VIP guest n aku kn lak ulang alik depan dia kan..ish2 x patut...tp aku x serve...lariiiiikkk...selagi bole..hihi..tp last2 dia nampak n siap melambai2 lg kat aku..."buat pe kat sini?'..lerrr lg mau tanya ka...'i'm working'..senyum lebar2 sikit, menyelit2 then terus 'berdosup' den hilang..heheh..xble pakai nye student kan....abes keje kul 12am dan pas dapat gaji n berjaya mengepaw abg Baha...(part paling best..kuikuikui)..ktrg pg lepak Pelita kat Bangsar..minum2 makan2 (eventhough mata da kuyu memasing) then balik....akan TETAPI, aku, ipin, ajan, miza n mimi...terus balik???owh tidakkkk..hehe..kitorang pg Kajang...time 2 dlm kul 1.40am...nak taw nape ktrg pg sana???haaaaa...alasan yg paling x munasabah dan munaserawak...jauh2 pg juz sbb si ipin nak antar cokelat kat laling dier..gaduhhhh.adohaiiiiii..marah tol aku..marah....rs mcm nak penyet2 je laling dia klu aku jupe...hyshhhh...kul 3.30am lebih kurang, ktrg pon sampai le s.alam..aku masuk umah cuci muke n terus tido..ZZZZZzzzzzz....

td aku ngan miza pg beli fan cooler utk laptop aku...laptop lame...mcm2 la problem dia..pas satu, 1 problem dia kan..tunggu time aku nak beli baru je nih...nak beli skg pun 2 bulan lg je kot nak pakai dier...pastu, kene ujan lg...n skg aku rase pening kepala...baru je ok demam ari2...huhu..xkan nk demam lg kot..jgn laaa...

Saturday, March 14, 2009

13th, March 2009

mlm ni tb2 teringat nak baca 1 blog yg dulu aku suke sgt follow...'Cinta Chantek'...ntah la pe yg best sgt 2 kan..actually aku suke baca cite dia dr start dia wat persiapan kawen n sampai skg tgh pregnant..so sweet...haiii..teringin plak nak kawen..hahaha...gatey..plus mak aku lak dok bising2 soh kawen da..adoiii.mn la nak cari my prince charming on the dot kan...so wat2 pekak je la telinga tuh...

so..arini pe activity aku yeh...pg kul 11.30am aku pg jupe advisor aku n chapter 2 aku da approved n aku ble proceed to chapter 3..yeyyy..hehehe..ep...:-)...pastu aku n friends pg kl..TA Company..pg sain aggrement for our short course which is two months before being posted to any company to work!!!...bangunan tu depan KLCC je..bl nk pg n blk harus la masuk dlm KLCC dulu kan...wuishhh...rambang mataku tengok SALE td...tahan2 nafsu 2..huhu....2 yg x bp best 2..then blk nek lrt to pasar seni and took bas U80 to Shah Alam lor...dlm bas ramai la Shah Rukh Khan, Amitha Batchan, Dian Sastro Wibowo, Irwan Shah and what so ever la kan...haishhh..rimas...then heading back n sampai umah dlm kul 6.30pm gak la..blk je layan tv, on line jap n jupe 'bear'..hikhikhik (bukan boyprend yeh).. minum2 n blk umah...niatnye nak tengok midnite movie...tp dier de hal lak...x urgent pun tp mls la aku nak kaco...baik aku wat keje aku je kan..actually di ajak layan live band..the thing that i hate the most...tp klu karaoke, it's okay...hahahah

balik umah on pc n rasa nk up date blog..tu je...x byk pon yg aku wat arini...japgi tido n sok bgun kul 12..perghh heaven...hehe...tgok2 kul 7am mata aku da terkelip2 da...huhu..2 den lomah 2...lagipun sok keje..bkn ler rajin sgt pon. tp memandangkan laptop aku tersyang plak wat hal...terpaksa la..demimu ku rela....ahuuuuu...melopeh den nak tgok MANU vs Liverpool sok.mesti meriah sakan...xpa la..xde rejeki kan...

FYI: pinggangku wat hal lagi arini..tp x sekronik semalam sampai aku x bole duduk langsong i tell u..huhu...seksa jiwa ragaku...

Wednesday, March 11, 2009

award utk ku????


Time kasih cik mira oi...budak ni darah manis oi...nak nek pelamin da x lama lg..tp aku lak excited lebeh..dok berpikir nak pakai baju pe...temanye hijo...skg aku de 2 baju hijau..1 baju kurung yg suuuwettt n satu lg baju hijau yg seksiiiii...hehe...manakah 1 harus ku pilih..opsss da kuar tajuk.....pe pon thanks for the award..n katanye award ni tuk org cute2..aku cute ke?bukan ke aku jelita...aaaaaaaaahahaha...geliiii....

Tp aku kn komen lak pasal cik Mira nih..10 perkara tentang cik Mira....hehe...siap ler hang...

  1. Mira ni actually banyakkkkkkkkkkkkkkkkk la cakapnye..kekadang sampai aku x terlayan n klu da x larat nak layan, aku pejam je mata buat2 tido..kuang3x...pastu dia diam la.haaaaaaaahaha jgn marah nooooo....
  2. Cik Mira ni pemurah orangnye...last 2 days dia bg aku beger...haaa see..pemurahkan..hakhakhak..tp salah time la plak.malam..saje je nak menambahkan accesories aku kan..isk2
  3. Pastu....cik Mira ni suke nyanyi..ye la artis bila bertemu artis (contohnye aku la kan..hahaha) memang lg menyerlah lah keartisannye kan...sore dia best..wacakaplu...
  4. Cik Mira ade boyfriend da....dia panggil B...t aku ada boyfriend aku nak panggil A...klu kat skolah klu dapat A kan mak sayang..haha...
  5. Lagik....Mira nih org Pahang...cute taw dia...tengok je la aku..asal org Pahang je mesti cute giler..aku n Mira ni kira example org Pahang....uishhh..example ke sample..ahhhh pedulikan je...
  6. Ermmm pe lagi eh....???haaaa Mira de katil yg best..ktrg suke landing kat situ...(suke maybe sebab kat umah ni dia je kot yg ada katil..tp aku de tilam spring..dia xde) aakakaka
  7. Lagikkkkkkkkk....dalam umah kitorang Mira paling kecik..tp mata dia...uiii besarrrr.menggoda beb..aummm...jgn mare ye
  8. Pastu...Mira sokongLiverpool..bila masuk kete dia, kt akan rs mcm dia ni fanatik gilerrrr ngan Liverpool...tp pengetahuan dia pasal Liverpool xtaw la sedalam mn kan....tp bl sembang pasal bolaaaa...dia mcm x ambik pot pown..haaaaaaaaaaaa..musykil nih..Mira hang kn jawab nih...hahaha
  9. Da nak last da.yesh2..ahehe...Mira keje kat Plaza Perangsang....
  10. As a conclusion....Mira adalah seorang gadis yg berumur 22 tahun yg berasal dari Pahang yg mempunyai B sebagai pakwe yg keje kat Plaza Perangsang yang banyak cakap yang suke nyanyi yang bermata buntang yg ada katil yg best yg suke Liverpool n sangat ler pemurah....hehe...
so now aku da describe da pasai cik Mira nih.kalau terkasar bahasa jgn marah no..kata hati kental.hehe.pasni kalau nak bagi awards make sure syaratnye hampa kena discribe pasal aku lak ye....hengat senangggggg...hihihi....

Sunday, March 8, 2009

pinggang oh pinggang..

waaaa..mau kata apa lagi laaaaa....pinggangku suda kronik..sakit yg x terperi2....rasa cam mau kasi cabot buang ajaaaa...hauhauhau...ni la problem aku terkronik sepanjang 5 tahun nih...sedar x sedar aku nye problem ni da makan tahun..ye la dari zaman diploma lg..asal aku duduk n cube nk concentrate wat keje2 wajib aku (assignment), mesti pinggangku macam di tuil2 keluar...adoiiii sakitnyaaaaar...hukhukhuk..kerana apakah ini??????jumpa doktor???uishhhh malas sekali..bukan susah pown tp aku x taw la..adakah aku ni dlm kategori takot pg klinik and jupe dokter or kategori ambil mudah sume hal termasuk hal2 yg berkaitan ngan kesihatan???...pe pun alasannye xkan mengubah keadaanku untuk duduk ngan lebih selesa tanpa kesakitan....time2 dip dulu de la aku minum 'anlene' (susu utk makcik2..hahaha)...tp x bole pakai...sakitnye semakin menjadi2...huhu...i want mummy.....pe pun aku nk kn wat gak thesis aku nih..da 2 ari x bergerak2.due date makin dekat....alahai..

p/s:aku skg kat umah pakteh aku kat Bandar Tasik Puteri,Rawang ngah mngadap laptop aku and sepupu2 aku yg very the tiut2..diorang masih lg terkawal coz x melompat2 di atas belakangku and mengganggu gugat laptopku...kehkehkeh....naseb baik bole on9 ngan broadband aku...xler mati kutu...

Thursday, March 5, 2009

esok p rawang...pe yg syok sgt kan pg sn 2....???xde pe pun.cuma rs lama da x pg melawat pakteh aku n sepupu2 aku yg chumel2 tu...xmo la di cop 'sudah melupakan mereka' kan..maka oleh yg demikian, berangkat la aku ke sana ptg sok....selamat jalan...aku plak yg mengucapkannye...hihihi...

mcm biasa aku sedang malas nak wat thesis aku nih....xkan nak mencarut lg kan mlm ni...huhu...xpe2..aku sedang bersabar and motivate diri aku...tp mcmne nak motivate diri aku???tido ke?...hehe..xble2..siang td aku da hentam tido sampai x hengat2..xpe2..relex lu...bkn nk rushing ke maner2 pown kan...ye la 2..bukan sok da nak kn tunjuk kat pn. nadia kerrrrr...xpe2..tarik nafas hembusssssssssssssssssssssss....arghhhhhhh...







mira oh mira.....

mira tagged aku lg...tp kali ni pasal hp....wey mira....hang niiii...patut kah aku nak jawab....hp aku btoi2 basic ja......hatiku terguris luka....huaaaaaaa....

kena tagged la bagai....

da lama da aku kn tagged..arini baru nak menjawab...bkn malas tp x sempat...even sengau2 coz x sihat aku cuba la menjawab ye cik Miza n cik Mira....

DIRECTIONS :: Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you.At the end, choose five people to be tagged, listing their names and why you chose them.Don't forget to leave a comment (''You're tagged!'') and to read your blog.You can't tag the person who tagged you.Since you can't tag me, let me know when you've posted your blog, so I can see your weirdness...

1. aku seorang yang creative sebab........mak aku kate..hehe..


2. aku x suka putus asa...kalau aku gagal nak dptkan something, i'll make sure aku akan dapat benda tu jugak..


3. aku ni mungkin dalam kategori muka tembok kot coz if aku suka kat sesape (lelaki la kan),aku akan terus cakap je...takut terlepas...kalau kene reject pun at least aku da try..x ler rasa hampa dan murung kemudian hari kan..hehe


4. pastu..aku kawan x memilih.asalkan bole get along, kira on la tu..tapi...haaaa ada tapi plak dah..kalau kawan ngan aku, plez jgn de niat2 d sebalik..klu ada, memang la aku ckp 'gud bye'...huuhu


5. kalau aku susah ati n sedey je..aku akan ke Penang..jupe member2 kat sn..ntah la nape nk kn jupe member2 kat Penang 2....


6. aku x suke pompuan manjeeeeee....hishh serabut, rimas, meluat dan menyampah...


7. haaa..nombor 7 ni best sikit...aku memang sukeeeeee berkawan...dengan lelaki...so no wonder la de yg kata aku ni playgirl...tp apa aku heran org nak kata apa pun sebab aku taw aku sp n pe yg aku wat...


8. aku ni keras hati...aku xkan menangis depan family aku....sampai mak aku cakap aku ni terlalu ego..memang pun..tu prinsip aku..bagi aku air mata tu membuat aku nampak lemah..so i rather away from tears...


9. bila la aku nak ada boyfriend..da beberapa kali percubaan aku gagal...adoiiiii...ari2 aku berfikir..why why why....????...ahuuuuuu


10. aku suke benda2 yg masuk frame nih...hahha...ye ler klu da cita2 pun nak jadi pengacara kan...


11. impian aku, sebelom aku kawen, aku nak drive bas....tp bas express la (Shah Alam-Penang)..heheh..penang lagiiii...


12. aku de 1 nama glamor kat kampung...hanya member2 terdekat je penah taw n aku sure deorang da x ingat..haaha..nama 2 memang lucu..


13. ada 4 urusan terpenting dalam hidup aku...lesen kereta (passed)..Muet (passed)..kursus kawen (ni yg paling malas aku nak wat)..degree (almost)......


14. aku x suka orang yg KEDEKUT dan BERKIRA......


15...aku fobia dgn laut, sungai, pool n apa la yg berkaitan ngan air...sebabnye dulu aku penah lemas....


16. fiuhhhh..yg paling last...hehe..lega...ermmmm...aku ada bibir yg mongel (haha..statement nak mampos) tp yg aku nak cite is disebalik bibir yg mongel itu terselit ayat2 yg berbisa...haha...senang cakap, mulut aku memang laser.terutama dengan finas n papa...hahaha...




oleh kerana aku baikkkkk...aku xkan mengtagged sesape coz aku memang baik..hahaaha....





Wednesday, February 25, 2009

aku yg tensen....

arghhhhhhhhhh...damn!!!!...B****...aku xde idea nak wat thesis aku nih...jumaat kena submit...hadoiiiiiii...rs nak menjerittttt jeeeeee.....arghhhhhh.....semak perotnyeeeee....huhuhu nanges la...huarghhhhhh....sob sob........