CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 11, 2009

upcoming events....

alhamdulillah..akhirnya masa yg d nanti2 telah tu tiba..on 3rd may ari2 aku berjaya abeskan my last paper...grad jugak aku akhirnya....now aku kat kampung nak relex2 before aku nak start dera otak aku balik....so mcm xde makna la grad kan...huh...on 18th May, i'm going to start my 2 months courses kat Scaicom...Scaicom ni is a training company yg train undergraduate and fresh graduate student for career advancement...we r guaranteed to get a job right after that 2 months courses as we are trained and fully prepared for a particular job field...actually ktrg akan di absorb masuk ke call center at any company around KL and Cyberjaya..as far as i concern, Malaysia is one of the countries that had been chosen to be like India...India kan leading country utk call service center...so India la yg monitor all calls and connecting people all over the world. by 2010, Malaysia is aiming to have over 100, 000 call operators...skg kita de brp ribu je...so shortage da kat situ kan..time2 economy mcmni keje je pe pun...tambah experience....kononnye....haaaah skg memang ngah pening cari keje la plak....aku memang da x larat da klu nak further master lak...nak rest jap cari duit dulu...x lalu da nak tgok bukussss..

actually balik kg ni pun nak tgok member aku dpt babyyy...cuuuumellll...tahun ni je, dekat 5 org gak member2 zaman2 sekolah aku lu da dpt baby..da jd ibu da diorang masing2 yek...alhamdulillah...anak diorang anak aku gak...(cait...selamber kodok je kan nak ngaku2 anak orang jd anak aku..ish3)..

23 bln ni member aku, Bed a.k.a kak Azzah nak kawen kat Kelantan..so kena la aku pg kelantan jgk...yg ni wajib pegi coz aku yg wat hantaran dia n da de proper planning...dari s.alam aku bertolak pagi Jumaat ngan Tok Penghulu (abg Atiqie...jiran atas umah aku..hehe..bujang lagi tuh....ktrg xble jupe coz xble tgok muka. t de je bahan nak gaduh..ish3..tp kenduri punye pasal, berdamai jap..ahahaha)...31 bln ni jgk, my acquaintance (dulu wat survey ngan Tourism malaysia sesame) si Zainol nak kawen...akad nikah kat umah bakal bini dia kat Kulim...nina ajak tp yg ni xtaw lg nak pg ke x... pastu 6.6 member baik zaman skolah menengah lu, Suhana Mariah nak tunang plak..sbb baru td dia bgtaw, aku nak kn arrange blk schedule aku...7.6 Alwi n Nurul lak kawen kat Perak...pastu 27.6 housemate aku lak kenduri kawennnn...cik Mira...yg ni wajib pegi..wajib2.moh le ke Raub wey...heheh...uish bz jgk aku bln ni n bulan depan...xpe la.kengkawan punye hal....t time aku diorang ni sah x datang..bz ngan anak2 la citenye....huhuhu...belasahhhhh


1 comments:

miera said...

siot jek.. hihi