CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 29, 2009

seharian d rumahku..

arini mmg aku keje menglar kat umah je...member2 ajak kuar tp...ah malas la..boring lak rs asyik kat luar je..sekali sekala lepak umah syok gak..2 la pemikiran aku sepanjang arini ni..huuuu...bkn watpe pun..on9, tgok tv, sembang2 ngan ina n mira...mkn...tulis diari..bole d kira ngan jari aktiviti aku arini...
actually aku nih ada assignment.tp mcm biasa la...mls lak aku nk wat..ingat nak wat esok..tp sok ross ajak aku tgok wayang lak kat midvalley..dia nak tengok cite 'sifu n tongga'..adeii xde cite lain ke..xpe,sok aku akan mempengaruhi dia tgok cite lain..ngeeeee..
sem ni aku rasa mcm malas cket...'ina rasa x sem ni ina agak malas?'...2 soklan yg aku tnye ina (housmate aku) tghari td..dia pun rasa yg sama mcm aku..ye lahh..last sem...subject sikit je...banyak sgt time nk berpoya2...sesuai la ngan aku yg suke sgt activity mcm 2 kann...adeiii.xpe...5 tahun kat U ni..da masak sgt ngan perangai seniri...hihi....

Wednesday, January 28, 2009

Balik kampong...

penatnyeee bdn..
baru je sampai s.alam ni....
ari sabtu ari2 blk kg tok aku kat perak..
zata, lia n ...alahai lupe lak nm makcik sorang lg tuh...(zata n lia was my ex hsmate)...
bertolak kul 7.30am n sampai tepat kul 3pm aku pun sampai kg....
jam dr kuar hghway guthrie till parit buntar..hadoiii laaaa..
d kg aku cukup bersuke riaaaa.....
byk btol xtvt aku...
2 yg liat nk blk s.alam 2..(sebak sey salam ngan mak anjang n cousin2 ku..huhu)...
td kul 9am aku n zata gerak ke taiping (Taman kamunting jaya)..
ambik member zata..pusing2 n lunch terus kat umah member dia..
then gerak le ke Sauk...
sampai sn lepak2 jap n zohor terus...
kemudian driver pun bertukar n driver 2 permanent sampai le s.alam..(gueh la 2)..bengkok ooo urat saraf...
ku sangkakan jalan x jam..ghupa2 nya jam giiiila..
giiila la aku pikir x jam...hoho.
mula2 panasssssssss mcm nk terbakar pale...tambah plak jammmmmm...
then lepas ipoh...hujan plakkk...
rintik2 2 xpe la..siap x nmpak jln...gile lebatttt....
risau tol aku coz yg dalam kete 2 darah manis2..
yg sorang baru pas tunang n sorang lg nk kawin da...
aku sj je melalak kuat2 bg nmpak relex..
padahal...aku x nmpak jln siottt...
kiri treller n belakang bas...aku????hanyalah viva kale hitam..
adeiii..kerdilnyeeee
tp pe pun syukrannnnn...
selamat sampai..
n skg...
aku da lalok...MENGANTOKKKKKK..huaaaaw...gudnite...kiki..


Friday, January 23, 2009

entry yg ni actually a bit late la dr time yg sepatutnye..ari khamis mcm biasa kls ngan prof' maimunah n ptgnye is kls en. Razif...x taw la Prof. maimunah piyed ke mende ntah tb2 nk naik angin...mcm biasa dia melancarkan serangan soklan2 yg simple tp yg peliknye ktrg mesti terkebil2 nk mnjaab...plak 2 kls dia pg2 buta..muka pun se sembab lg coz bru bgun tidoz....otak pun biol lg kan...bl tanye soklan...ktrg sume cam blur2 jek.haha...dia ugut pe taw, 'do you want to jog at the foyer?'..malu sey if kata di kota..haha..ari2 da tb2 kn jog jgk.naseb dlm kelas je..tp masak gak la..aku da la ngan healnye...beng tol...aku pun generate la idea2 yg possible..hikhik...naseb laaa....pas2 kelas breakfast kat cafe hotel...2 le antara rupe ktrg sedang melepak2 kan diri.hihi...part yg paling best is pg berkaraoke before kelas en.Razif..hihi..sempoi...serak beb suara...layan lagu rock 2...huiii cam x caye je 2 aku..k..ciawsssss

aku n Illi


miza n wan bayah

aku n ina



Thursday, January 22, 2009

video

Wednesday, January 21, 2009

aku, dulu, kini dan akan datang....

kadang2 bl aku dduk2 je xwat pape kat umah kan...aku suka la gak berdiri depan cermin tgok diri aku...slalu gak aku terfikirkan....aku dulu, kini n akan datang...x payah tunggu org judge aku dulu n skg mcmne sbb aku totally berubah...dulu mmg la aku x pandai bergaya, baikkkk (pakai tudung lg tu)..pendek kata, aku still in the process of learning..finding the actual i am..contohnye nih;


hehe..skema abes

ni salah 1 contoh aku la...hehe...dulu baju x penah matching...make up apatah lg..jauhhhhh ngan cara aku...tp bila da terkeluar..tgok dunia...something was happend to me....especially time practical dulu...huiii..da mcm lanun...rambot terus jd perang..ya rabbi..x ble blah btol aku ms 2...balik kg, terkejut beruk mak aku d buatnye..siap kn perli ngan ayah aku lg...ayah aku cakap, klu kale hijau lg lawa...huhu..



tp xpe...yg lepas jadikan pengajaran..ye dak?..hihi...tiba la time aku untuk sambung study ke level yg lbh tinggi..maka sampai la aku di s.alam nih seperti mana aku skrg nih yg sdg menetap di seksyen 8...dekat sini, aku lg expose dgn dunia luar, n lebih ramai kawan...cakap la apa gaya, sume ada...baik, jahat, lawa, hensem, sume ada...pengalaman usah d sebut...serik n x serik je yg membezakan nya...kat sini aku belajar tuk develop my own identity..every sem, i will make a shock...dr bertudung litup...tinggal selendang (ala-ala Siti Nurhaliza)...then skg da mcm Diva..selendang pun da melayang...macam ni la lebih kurang;


ni awal2 masuk degree


pertengahan degree..selendang beb

di hujung degree...heheh

tu la antara perkembangan hidup aku..dan kenyataan yg paling aku x ble accept is..badan aku pun berkembang selari dgn pengembangan hidup aku....huhu (refer to 'trip to langkawi')

Tuesday, January 20, 2009

makan lg

aku keje mkn je nih...
al maklum lah.
arini dduk umah je...
kelas pun ponteng..
nk jogging pun hujan...
pastu pe lg...
mkn..mkn..mkn...
earkkkk...............alhamdulillah...
tengok perut sikit...
alahai....huhu

what was done is undone...

susahnye nak menahan perasaan..perasaan pd org yg paling kt sayang...jika perasaan kt d hargai, ianya tidak ada apa yg susah..betol kan..??tp yg terjadi padaku sebaliknya...x nak contact dia..bkn sebab aku marah..tp untuk apa aku lakukan semua itu?..sia-sia bukan?..jadi biar la ia terus begitu...kisah aku dan dia sudah lama berlalu..mengapa aku masih cuba membina kembali impian yg sudah hancur....dia juga sudah d punyai..sinar harapan buatku makin pudar..biar la sinar itu terus malap dan aku juga berlalu pergi dgn kenangan-kenangan itu......

Monday, January 19, 2009

trip to langkawi

Td klas sustain...ktrg should decide which place to go for assgmnt..then reen came out wth the idea to Langkawi...actually all of us excited to go to Belom...konon2 nk adventurous cket la..but, raining season, xble msuk utan..baye..huhu...my friend (Dayah) questioned me either to join or not...since there had no choice...so what do u expext me 2 answer.?join je la..agak mahal tp ok la kot...ntah la..mulut kata ok, hati x sure lg laaah...

sementara tunggu lecturer kesayangan aku (Prof. Maimunah) msuk kelas, ktrg punAlign Center bergambar la..aku, miza n wan...bosyan uuu...perut lak da kenyang..pas klas pg Centrongan Dayah..teman dia shopping.last2, aku lak yg lebey2...haiyaaa


Alaaaa...bulat sey..haha..aku pun nk ketawa tgok gmbar seniri..kahhhkah


ape tu wehhh....isk..isk..isk


2 la aksi2 luar kawalll...

Petua putus cintaaaaaaa..arghhh

Break-ups for us especially on women seem to be nightmares. A lot of crying, sleepless nights and desperations are just some of the common effects of relationship break-ups. The hardest questions being asked is how to move on with life without him? Is there happiness after break-up? My answer is YES!!!

You must first understand that relationship break-ups are just a normal thing. That it can happen to anybody. Because not all relationship are made perfect and smooth. Problems and conflicts usually arise and if couples can't bear to handle these obstacles, a break-up will occur.

Women are born much sensitive than men. Mostly, in a relationship, its women who is deeply affected and have difficulty of moving on with life. I had relationship before and experience broken heart due to relationship break-up. But I can say that I was able to overcome that situation and went back to my normal life. How did I do that? Here's how:

1. I always pray to God whenever I feel so lonely. Whatever heartaches and worries that are boggling me were forwarded to Him. He is my source of strength.

2. I listen to good inspirational music and avoid listening to love songs. Gospel songs are good in healing sad feelings. It can also help me have a nice sleep.

3. I engage myself to lots of works. Being busy will give me no time to think about heartaches. Gardening or home crafts are great ideas to start with.

4. I go group dating with friends. Being with supportive friends will ease your ill feelings.

5. Don't pretend you don't know him or don't avoid talking about him for it will only prolong that recovery period. Its better that you will be used to discuss topic about him until everything becomes just a normal topic.

6. Keep yourself blooming. Develop more your beauty and health care. Don't let your heartaches ruin your personality.

7. Open your heart for a new relationship. Don't be afraid to love once more. Not all men are the same. Just be extra careful next time in choosing the right guy.

It is true that time will heal the wounds but it is also a fact that the person involved must do actions to make time do it.

AJL la konon....

siang td time dlm kete ngan mira ktrg pun sembang2 la...terbukak la cite AJL mlm nih...mira hyer plan nk kuarkan tv 29' dia kat hall.tv ktrg yg kurang inch 2 simpan je laaa...haha..sume 2 gara2 AJL.aku pun berangan la bnda yg lbh kurang..last2, sampai je kat 'flat mewahku',member sdg menunggu utk ke Sunway Piramid...lapo katanye...tp aku x xcited sgt coz aku da melantak ngan Mira kat umah kakak dia b4 2...looooooooololol..sampai je sn, dekat sengah jam gak la pusing2 cr parking...damn jam...at last dapat pun parking...al selamat la kami..huuhuh..

uncle Muz da tunggu kat secret recipe..nak mkn tomyam lak da makcik 2..then lepak la kat secret resepi tu borak2..then after mkn...ktrg pg survey jeans..maka dgn itu, melayng la wang aku..even jeans tu x la semahal mn (RM119.00 - 50%=59.90), tp cukup la nk menyengsarakan poket ku bulan nih (over budget la)..pastu aku ingat nk ble blk da..kpl otak dok ingat AJL jek..tb2 member aku sorang lg lak sampai...pastu window shopping plak..masuk Padini..sale lg..gila doh!!!..aku hampir2 nk shopping lg...hiiishh nafsu tol beb...then de la kak syaza 2 ajak lepak minum kat mamak around that area la...lepak2 n dlm kul 11, ktrg pun blk....kete plak lupa parking katne..adoiii..x snonoh laaa....

blk umah...AJL pun berakhirrrr....borak2, mkn dorian (Ina bwk blk dr umah mak dia..yummy), wat note hotel system sikit (kang de kn denda plak sok pg..maimunah2)...on line jap..n now...nak tidozzzzz...huawww..ngantok da.k la..ciowwwwwwww

Saturday, January 17, 2009

Tuhan kurnia.......

sebenarnya, aku mempunyai hati yg sangat sensitif...
hati aku tidaklah sekuat seperti apa yg aku sering potray as what i am....
hati aku sebenarnya tdk la setenang dan sesenang as what people see me somehow....
oleh kerana itu......
aku cuba berpura-pura untuk tdk menjadi sedemikian adanya aku....
adakah kerana itu..aku merasai perasaan yg aku x suka ini...?
owh God...if this is what U rewarded to me.....i just want to ask for a something...
may all these things could help me to be stronger..it's okay if it may takes longer time than what i'm expected as long as this damn feeling will go away.......i just want to do not be too sensitive and hurt in my heart...

i wrote this because i just can't even stand anymore to be this way...easily to cry for tiny little things, badmood for radiculous thing.............i just want to have heart as what people expect me to be...Dear God...I know that You are listening to me rite now....Aminnn


nape lak Bangla...huuuhuhu

aku mls la nk wat rumusan pasal keje smlm...klu nk taw pe jd..bc blog miza (welcome to myza's blog)..tp tragis la..huhu

Mari kita bergambarrr....

Bunga tok sapa 2?>>>>


Miza,aku n Ikin


Nak balik daaaa......babay

Alasanmu-Exist

ikhlasnya hati seringkali d salah erti
tulusnya budi tdk pernah engkau hargai
berlalu pergi dgn kelukaan ini
ku mengalah
ku bersabar

bertentang mata
seolah2 tiada apa
berpaling muka
ada saja yg tdk kena
mencari sebab serta alasan yg kukuh
supaya tercapai hajatmu

manis di bibir
mengungkap kata
malah kau tuduh akulah
segala penyebabnya
siapa terlena pastinya terpukau
pujukmu
rayumu
suaramu
yg menagih simpati dan harapan

engkau pastinya tersenyum
dengan pengunduran diriku
tetapi bagiku pula
satu ketenangan
andainya terus bersama
belum tentu kita bahagia
selagi tdk kau ubah
cara hidupmu

ada rahmatnya
bila tdk lg bersama
terasa jauh
diriku ini dgn dosa
ku tinggalkanmu
walaupun tanpa kerelaan
yg nyata kau tdk berubah









Friday, January 16, 2009

makan makan..........

toink toink toink....
akhirnye siap pun keje aku...
so, sementara nk ktnggu time nk kuar pg antar assgmnt aku, de smthing yg aku nk story..hehe
smlm aku, miza, reen n wan wat mkn2 kat umah reen..
mkn spagethi...
sodap bonar ai..hihi
the sauce is reen punye resepi...xde nama lg..t aku pikir nama tuk sauce 2..hehe
favorite aku tu...nk wat sauce 2 pun simple je..t ada time aku try k..



yummy..marvellous..




ngah prepare the sauce!!!

Tpppp...de story d sebalik story...kete reen kene block..so mcmne nk kuar parking..haha..
terciptalah cerita tolak menolak kereta...kuat btol ktrg..
da mcm Hulk Hogan ooo...
tp klu tnya miza mesti dia jawab..'ko tolak ke?'....
pose je kot lebey....hohoho

2 la kete nye..besarrrr..hakahak



cepat kita tolak...iarghhh

Thursday, January 15, 2009

tika ini

tika ini..
aku sedang berjuang..
berjuang utk kisahku...

tika ini...
aku menahan diri...
menahan diri agar tetapkan hati...

tika ini...
aku masih mencari..
mencari apakah ertinya....

tika ini..
aku masih......masih pe ek?..alahai..tb2 xde idea..huhu..actuall aku ngah baca buku hotel system..sok de klas...yg kat atas 2 bkn nye nukilan2 hati..tp org ngah boring baca buku nih..ayoyo...

Wednesday, January 14, 2009

tolong la appreciate!!!!!!!

when we r doing smthng good to other, we shouldn't xpect smthng for return rite?...that what i'm holding for years...org kata buat pe pun, hati kn ikhlas...memang i2 yg aku praktik kan selama ini...tp yg menerima itu tolong laaa appreciate..x mudah taw nk wat smthing yg bkn utk kt seniri..i mean for smbody else...PAHAM X MACAM MANA RASANYA????dan yg menerima itu plez la...plez la jgn asyik mengharapkannnnn smthng from me only..'give and take'...i luv this words...yg menerima 2, plez k...tlg la fahami words ni...tolong..aku rayu...so klu baca n terasa 2...memang la aku tujukan khas untuk kamu...

aku ni sanggup berpanas, berhujan and bermandi peluh (the most heated condition) juz utk make u feel happy, comfort and bla bla bla yg semestinya bkn utk aku....jgn la wat aku mcm org bodoh..appreciate what i've done for u...this is not the first time you did that to me..xtaw la mcmne pemikiran kamu...yg lepas 2 lepas la..aku da lupakan pun.aku publish nih bkn tuk bgtaw yg kamu itu mcmni, tp cuma da mls n da x larat nk menanggung perasaan setiap kali kamu wat aku mcmni..aku diam...bkn tanda aku merajuk..tp terkilan and berfikir apa yg aku wat ni berbaloi ke?...ok fine..after all u did to me..aku rs aku da x berminat nk appear into u'r life anymore...hmmmmm for the first time i juz want to say...I HATE U SO MUCH....u did wrong to me...and remember...it will always be wrong...

I REALLY HOPE YOU READ THIS..COZ I WOULDN'T TELL THIS DIRECTLY TO YOU....I HATE TO C U'R FACE..SO HOW SHOULD I LET U KNOW WHAT I'M FEELING RITE NOW?????????

Bowling

focus 2 penting..strike ke longkang ke, x penting...haha


td pg men bowling kat PAS (Plaza Alam Central)..mak oi, gelak je lebeh..mainnye x la seberapa pun..tp Mira,ang memang terok ooo...bola slow tp strike..ini x adil..aku ngan berbagai gaya n pose tp hampehhhh je.huhu.Miza...bola baling ke depan ye..bukan ke belakang.haha.2 la gegambar kitorang td..heheh

tunggu turn..lambat ooo

Tuesday, January 13, 2009

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyy..lega aku da siapkan outline aku...mlm td?heheh..aku main2 je..explore pc mira.hehe...kejap lagu 2 kejap lagu ni...kejap aku dpn pc 2 kejap ina dpn pc 2..banyak tol lagu dak mira nih..oi mira..ko wat business piracy ke hah?hahaha...jgn marah rrr.t kn jualllllllllll!!!!hihi...sampai kul 1 lbh gak la aku, miza n ina merapu2 n keja x jalan...tp miza, as usual...keje mesti siap.dekan beb..aku???heheh...tp awal2 pg lg aku da bgun.dkat kul 7 td aku da bkak mata..teringat outline aku yg x semenggah 2.japgi nk pg approve topic tp pe pun x siap lg..tp alhamdulillah la da siap daaaaa..hasilnye...aku dapat 3 topic yg aku pikir agak bernas la..

1. An investigation on discrimination towards immigrant at hotel in Malaysia
2. An investigation on how gender reflects the selection of leadership in hotel industry
3.An investigation on how hotel industry support Pro-Poor tourism in malaysia
3.An Investigation on How Hotel Industry Support Pro-Poor Tourism in Malaysia

tp kan....nape sume investigation?xpe lah.t da approved, aku tukr la...dalam sejam je aku siapkan sume nih..haha..bunyi mcm hebatkan.hihi..(actually aku edit dr last sem nyer research je..tukar 2 sikit tukar ni sikit...jeng jeng jeng..da settle...hikhikhik)..

mlm td ja'ar (Mohd Azhar) called aku..dia bgtaw dia nk operate arini...terkejut gak aku.tb2 je calld bgtaw nk operate n da masuk wad da pun..alahaiii..ja'ar2..kamu ini bagaimana sey..ingat nk pg teman dia pg nih tp bru teringat pasal topic approval tuh..after abes klas la aku pg jenguk dia..teringat time mak aku operate dulu...sedey sgt..mak aku sakit barah rahim.tp bru early phase..seminggu lbh aku n family berulang alik ke hospital mentakab jaga mak kat hospital..masa tu aku tingkatan 2. pilu rasa hati tengok mak sakit. tp masa tu aku muda sgt n x begitu memahami keadaan.bl da besar mcmni baru la aku sedar perasaan sendiri..bunyi mcm x masuk akal, tp itu la hakikatnya..tp aku bersyukur sumenye berjalan dgn lancar n selamat..masa 2 aku sedar yg 'akak syggggg sgt kat mak'....(alahai drama spektra la plak)....

so arini..pe xtvt aku ek.....pg kampus, pg intekma, pg spital n dok umah kot.....jap2 nk check..hah btol la 2

boringgggggggggg

Ya Allah Ya Tuhanku...sesungguhnya hambamu ini amat tensen wat outline Is nih...boring........tolon2.............moga2 dapat aku siapkan kejap lg....layan lagu jap lo

Monday, January 12, 2009

Hekeleh.....

da berjam2 aku on laptop..konon2 nk wat outline IS.sok nk kn antr kat puan Nora..tp last2 sibuk ngan on9 plak da..byk btol keje x berfaedah aku wat.ym la, tagged la, blog la, download la.....alahaiii....last2 keje x wat..selagi x mlm, mmg xde mood@malas...ina pun bz je tgok.tp jgn salah sangka..bz main game sim dia ye..hehe..miza pun buat2 bz.padahal......conclusion dia, ktrg sume mls nk wat assgmnt lg....huhu...

da brp kali aku replay lagu2 Agness ni pun aku xtaw la....keje still stuck..idea pun xble nk generate lg....alahaiiii..

layan tv lg bagus...ciaw!!!!

Sunday, January 11, 2009

begitu, begini, macam ni, macam tu...

mlm ni xde pe yg nak share..actually bkn xde pe tp.....too privacy i think. masuk diary lo... fikiranku kala ini bercelaru...hati berbolak balik....jiwa terasa kosong.....dada terasa sebak....saat ini keputusanku dan penilaianku sama sekali x mungkin ble d terima akal.sumenye akan bercanggah dgn logik pemikiran manusia lain.....

Saturday, January 10, 2009

sepetang yg pendek....

arini aku pg shopping lg...it's been three weeks i can't stop shopping...td aku beli beg skola adik aku je..hadiah utk result PMR dia..xde la gempak tp ok la.nak bakar semangat dia nk belajo..tunggu bas dekat sejam..cair abes make up aku, serabai abes rambut aku tunggu bas..at last sampai pun.makcik yg bwk..sloww bangat..haiysssshblk dr shopping, sampai umah dalam kul 4.30pm la lbh kureng..relex2, guling2 depan tv n kul 5.30 kuar jogging kat tasik sec 6..aku ngan miza je.ina pg dating kat sunway piramid..alahaiii.hehe....

turun tangga umah je (bkn umah 2 tngkat tp umah flat ye..hikhikhik), terserempak la plak ngan abg atiqie...da kena perli plak ngan dia (eh korang nak pg mn ni,mimpi ke aku nih..)siot tol huhu....dalam ngah jalan2 nk pg tempat d tuju, ble plak terserempak ngan anjing..adoii..aku ni da la alergik sikit menatang 2.nasib baik la dia x acah2 nk kejo ktrg ke kan..klu x...aku x taw laaa.hahaha...1 improvement..aku jogging sebanyak 4 round arini.heheh..yg selebihnyeee...jalannn je..cuci mata (gateyy)..kul 6.30 ktrg pun pulangggg.....itulah activity aku ptg ni..sepanjang pg aku membuta je..ptg bru la nak panaskan 'enjin'..hihihi.....orite..caw!

shopping

skg da msuk ari sabtu rupe2nye....siang td aku plan ngan miza nk pg cr baju kemeja n beg skolah adik aku..ari2 ms bayo bil kat PKNS, smntara tnggu turn aku, aku pun round2 la kat dlm PKNS 2.then tgh round2 tu aku trnampak la 1 beg skola ni (untuk adik aku).cantekk.kale merah.(this year, pe yg aku beli sume kale merah..alahai, merahnye mak ngahhh).aku berkenan sgt tp nk beli da x sempat sbb ms tu da kul 1, bil x settle lg n kul 2.30 aku kn rushing ke Intekma plak de klas. ok berbalik pd cite asal...

aku ingat dlm kul 1.30pm ke 2.30pm ke ktrg nk gerak la cr barang..nak taw kul bp bru kuar umah..almost 4pm.ni gara2 cite 'Sayang Salina'...hold2 smpai la pkul itu...cite 'sayang Salina' ni adalah rentetan dr cite 'Cinta Si penggali kubur'..aku pecaya cite ni ramai yg tengok kan kan kan..hehe..best la cite ni..komen aku...i'm not as strong as Salina and to Nasir Bilal Khan..u are my sexy man..haha..geeeeli..ok2 da merapu da ni...

aku n miza pg bershopping kat PAS (Plaza Alam Sentral)...niat ati nak beli pandrive(mlm semalam dan2 rosak..hurhhh), kemeja nak pg keje n beg skola adik aku 2 je...at last..part sedey ni..kemeja x beli beg skola pun x beli...aku spent for..pandrive (yg ni btol da), suar slack, handbag (kale merah u...heee), wallet n aku hampir2 nk beli sandal (mmg comey tahap cipan la n aku rs esok aku nk pg beli.hoho..nasib baik mak aku x taw nk bukak blog ni..klu x mau d piat2 telinga aku nih..haha..MEMBAZIO)..huhu..sebenonye nak bgtaw nih...AKU NYESALLLLL NI..WAAAAA...pesal la aku beli benda2 alah 2...tolon tolon..

Doa untuk sang kekasih

Ya Allah…Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin.

This doa was e-mailed to me by a buddy name...Mohd Shaffrien Affendiuz...i don't know why i like this 'doa' sooo much..once i read this doa, i felt nothing at the first place but when i read it again, 'it is a cure for my heart' i said..it was so meaningful and i luv it...nothing else, juz luv it....to Shaffrein, thank for the e-mail and i don't know what was your attention but it was brought a lot of meanings to me..feels like i become stronger than before.....tq..

Thursday, January 8, 2009

Aku kembali

its been a long long time i do not update my blog...huhu..'broadband problem la.....geram btol aku..'tu la antara ayat2 power aku bl org tanya nape ko x online..hehe..sebenonyeeee....berat rs ati nak admit kesilapan sendiri kan.tu la manusia.salah org je kt nampak.salah kt...hmmmmph..actually aku x bayar bil daaa.kuakuakua..mlm ni aku da ble connect da..legaaaa.
banyak taw benda aku nak cite tp tu lahh...broadband2..aiyoo...

da 2 mnggu aku start semester baru...sumanye going smoothly as i wish. klas ok, member2 ok, lecturer ok...harap2 la..(kpd assoc. prof. maimunah....harap2 anda ok la yek)...give me A ye..at least.hehe..klas x byk so free time bykkkkk gileeee...aku da susun jadual aku..30% hidup aku along this sem is working.cr income lebeyyy seket...hehe...tp mak ayah..don't worry..anak mu ini ingat tanggungjawab sendiri..belajar wil come first..keje 2 beside nk dpt income lebih, actually to gain knowledge and cr pengalaman gak..dunia makin mencabar.so, i have to prepare myself la kan.nasib baik mak ayah aku amat2 memahami eventhough they all x taw apa2..aku bersyukur d kurniakan mereka sebagai ibu bapaku..time kaseh mak and ayah krana membesarkan dan mendidikku sehingga aku menjadi diriku yg ini...

sem ni aku da x jd Dato' Siti..hehe (nama glamor aku kat kampus) coz Dato' Siti da divorced ngan Dato' K..da jd janda ni kn la pasang badan sikit..haha..2 la yg aku jawab kat Illy ptg td..gelak beso makcik 2 td.

this year nye new year aku x celebrate pun..xde mood.aku dok uma je.layan tv, miza n ina..skali sekala mcmni best gak...dulu asal new year je, bz kpl otak aku berfikir nk celebrate katne.skg....aku da x heran..maybe umur da meningkat, aku da x minat kot benda2 yg membuang ms 2..x pun aku da bertukar menjadi seorng yg lbh berwawasan.hah,poyo..geeeli aku..sroll downnnnn....hah tu dia...azam tahun baru aku...
  1. nak simpan rambut panjangggg (coz every new semester mesti potong rambut..xtaw la nape)
  2. nak jadi cantekkkk (makeover sikit)
  3. nak ada boyfriend (da last sem kan, try test market tgok. tp ni optional.haha)
  4. nak turun kan berat badan (coz asyik kn kutuk ngan member2 xspecially si afiq 2 n d sokong oleh eddy..adeiii)
  5. pastu..........nak grad with flying color
  6. hujung tahun, insyaAllah kuar kete (mayvi kot)
  7. nak jd anak yg lebih baik
  8. nak jd kakak yg x garang daaa
tu la antara azam aku..actually banyak..tp yg tu je yg aku ingat.hehe.hampeh...xpe, t aku da ingat aku up date kay..tp dalam byk2 azam aku tu..yg tercapai agaknye nombor 1,5,6,7 and 8 je kot...pe pun t kt tengok hasilnye yek..