CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 18, 2008

Layannnnnnnn....

CINTA DI UJUNG JALAN

setiap titis air mata ku...
telah ku beri untuk kisahku...
mengerti..tapi x d mengerti...
cinta ku tlh di ujung jalan...

setiap kata dari bibirku..
kadang x sama dalam hatiku...
tersenyum...dalam hati menangis..
cintaku tlh di ujung jalan....

aku sangat mengenalmu...
aku juga cintaimu....
tapi kau x pernah...
ada pengertian...
ku senang ku sedih...
kau x mau tahu...

aku sangat mengenalmu...
dulu kau x begitu...
kau bintang d hatiku...
jadilah yg ku mahu...
ku senang ku sedih..
kau ada denganku....

ku mengerti kau apa adanya...
begitu pun ku mau darimu...
kau taw rasanya di abaikan...
cintaku telah d ujung jalan....

aku sangat mengenalmu...
aku juga cintaimu....
tapi kau x pernah...
ada pengertian...
ku senang ku sedih...
kau x mau tahu...

aku sangat mengenalmu...
dulu kau x begitu...
kau bintang d hatiku...
jadilah yg ku mahu...
ku senang ku sedih..
kau ada denganku....

malam ni aku nak jiwang sikit..aku nk bercerita tentang hubungan antara dua jiwa....rasa mcm kelakar la plak coz this is not my interest.heheh...tp nak try gak..kt tengok pe ye hasilnye..ngeee..

Firstly, aku nk tabik spring la for those yg berjaya mempertahankan cinta mereka sampai bertahun2..bukan sume org mampu..only selected people could do it..aku????mestilah antara golongan yg x terpilih.harharhar...aku x dilahirkan dengan bakat tersebut tp pe pun aku bersyukur kerana dapat hidup dgn sempurna...ok back to the topic...(scroll down)...

Lagu kat atas....?..mesti korang tertanya2 pe la pekdahnye lagu 2 utk aku...actually lagu 2 first aku dgr time aku practical dulu...x pyh la mention aku practical katne kan.segan r plak..huhu.. (Jerejak Resort and Spa...p/s:rahsia taw..kuikuikui)..once aku dgr je aku rs terusik sgt ngan melodi dier..then baru la aku amati satu persatu liriknye...bila da degree baru la aku terpikir nak cari lagu 2 (slow pace cket.heee)..

setiap kata dari bibirku..
kadang x sama dalam hatiku...
tersenyum...dalam hati menangis..
cintaku tlh di ujung jalan....

aku sangat mengenalmu...
aku juga cintaimu....
tapi kau x pernah...
ada pengertian...
ku senang ku sedih...
kau x mau tahu...

2 rangkap lirik ni buat aku rasa tersentuh sgt..if i'm in her shoes...i will definitely feel the pain...sakitnye rasa di dada..sesak nafas bila apa yg org lihat bukan la diri kita yg sebenar.purak-purak..huhuuu.bila hanya kita yg mempertahankan perhubungan itu..adussss...hubungan tersebut x mungkin ke mana...setuju?


Aku ni bukan la terer sgt nak cite bab2 ni..tp experience grows me up..dalam x reti x reti becinta aku ni pun, xde la sampai x penah experience perasaan 2. tp mcm aku ckp awal2 td..i'm not the kind of girl who is rewarded by that kind of talent..oxoxo..my past experience is some sort of try and error laaaa..opsss..ni da mcm nak cite kisah aku la plak..hoho..ok focus focus...

Kekadang kan..bila aku duduk-duduk (kalau kata lepak-lepak..macam aku ni suka sgt buang masa..hehe), aku suka la gak berfikir...pe yg m'buatkan seseorg 2 setia pada seseorang 2..actually soklan aku ni x lah pelik and susah sgt pun nak jawab..tp bg org mcm aku ni...huiiiii susah beb..mungkin.....jawapannye de pada hati.hati kene ikhlas and jujur...satu lagi word..kesetiaan..2 la agaknye yg d miliki oleh sang pencinta 2..aku ni ble agak je la..hihihi..

Kalau nk bercerita pasal ni...tahun 2020 pun x abes kan...so i think...i nak stop takat ni da la..nanti next time bl datang angin jiwang aku,aku akan share byk lg kay...n skg..ni la hasil yg kt sm2 nk tgok td...so,rating star untuk aku agak2...1,2,3,4,5....?..3?..hehe..xpe..aku terima seadanyarrr...peace no war!!!



Wednesday, December 17, 2008

Hiperbola........

Boringnyeee arini....mlm td hsmate aku beli magazine 'Pengantin'....al maklum la org nak naik pelamin...huhu..syok gak aku m'belek2 magazine 2. oxoxoxoxo...

Setiap org de impian untuk hari bersejarah masing2. aku.....hehe..Hiperbola....huhuhu..aku nak jadikan hari bersejarah aku 2 smthing yg x kan d lupakan sampai bl2..hehe..aku ni suka hindustan. org kata..org yg suka layan hindustan ni kuat berangan..hidup seperti terbang d angkasa..hehe..memang pun. begitu la aku..klu aku kan, aku nk wat aku nyer wedding ala2 film hindustan agak2 possible x?hiiiii...siap de menari2..uiii meriah beb. at least mcm lagu nih...

video

time 2 aku pakai baju kale maroon n si dia pakai baju kale itam..de glitter cket.fulamak...ahiiii...yang join menari 2 membe2 sekelas aku.x kira la bdk2 diploma ke degree ke. miza, ina, reen, dayah, baiti, zaid, nazriq, ipin n bla bla bla...tp mcm x cukup la...xpe aku tambah lg. classmate skola menengah n rendah aku join pun gempak gak...su, opit, gibam, apis, qayyum, amoi, alin, mas n bla bla bla.tp yg menari d barisan hadapan is member2 nakal aku ms kecik2 lu...hoho (refer to cerita selepas hujan)..hahaha..bergelek la korang sume...kalau jadi la...huuuu gempak abes wedding aku...setahu aku,xde lg la org wat wedding mcm 2 tp yg berangan mcm aku 2 ada la kot.hehe..xpe..aku akan cuba realisasikan wedding impian aku 2..hihi..t klu jd aku akn pos dlm blog aku nih..huhuhu

Tuesday, December 16, 2008

adeiiih.....

Td pekena nasik lemak kat sec 18...layan gak...okay la.nak lepas2 gian kan.hehe...siang aku diet.nekad x nak makan..time malam aku da surrender..makan nasik lemak tuh..di kala jam 10 mlm...gilerrrrr...lalang tol aku nih...adeiiiih.

Nape la aku rs blog aku ni x semenggah je...cam @#$%&@ je...ayoiyoiyoi...'xpe..slow2 la kayuh..t lawa la 2.'...hati aku berkata..jantung aku plak cakap..'ahhh sudah la.x payah la beria sgt.ko tu hangat2 taik ayam candu je..pasni ko wat xtaw je kat blog ko nih.' limpa plak mencelah..'yang ko nak down kan si budak hali ni nape jantung?'..pankreas pun sokong kata-kata limpa 2...usus naik rimes..'kang aku belit sume kang'.. jari-jariku yg montok pun bersuara..'korang yg xde kn mengena ni bising pe ke hal..aku yg dok menaip ni relex je kot'...akhirnyeeee mulut pun terkumat-kamit.bukan ngah m'jampi tp bercakap.ahehe...'Hali..ko ni da sewel ke..pe bendeee yg ko ngarut nih...sejak bila organ2 ko bercakap..adeiiiih?'

moral of the story: bila da pepagi nih, hal-hal sumpama ini adalah normal...wakaka...
nak tido tp xble lelap..nak menaip tp xde idea..pe yg aku taip ni just straight away dr jari..tekan je pe yg nak d tekan on the keyboard...n tadaaaa...ni la hasilnyee...ngarut...adeiiih..

Monday, December 15, 2008

cerita selepas hujan

lama x tulis blog.....ble aku lupe password..puas aku ingat blk tp x ingat...hampeh btol..ni aku start the new one..password pun siap kopi lg takut lupee....sila lah sila....

Ptg2 ni lepak umah, teringat balik zaman aku kecik2 lu..hyper active...geng aku lu acu, wan, oni, mas, su, piah, kak nora, siti uzai n bla bla...(kalau nk sebut 1 1 esok punye esok pun x abes)...tp aku la kepala. (heheh da mcm ketua lanun)..The pirate of kerepek..muahaha

Perkara paling ngeri untuk aku rewind blk ms kecik2 lu is the moment after hujan..(belom cite lg aku da kembang leher aku....eeeee geli). felda is perkampungan terancang kan, so depan umah de saliran longkang yg agak dalam la kan. so after ujan je longkang 2 for sure penuh..bersinar2 bijik mata kitorang tengok longkang yg penuh air 2. macam harimau tengok pelanduk.cewah..kikiki...taw pe yg ktrg wat...jeng jeng jeng..activiti merentas longkang..eeeeee geli..tampa membuang masa...kitorang pun beratur dlm longkang 2 (time 2 sume stok2 pakai suar katak..soal2 nk menyenteng suar ni x timbul..hihihi)lompat je terus dan aku....mestila d depan..as inventor.akekeke..'tour' kitorang di dlm longkang 2 pun bermula.dari ujung sn smpai ujung sini.ketawa riang, rs bahagia yg teramat la time 2(poyoje)hihi.

Ngah2 hepi 2 tb2 ayah mas (misai tebal beb) datang..dr jauh ktrg tgk pergerakannye yg laju n muka yg garang sedang menuju ke arah kitorang (taw da...klu tunggu abes la kitorang)...'lari wey lari ayah mas datang'...terabur kitorang lari..alamak selipar tinggal...sok je la amek..yg penting selamatkan diri doluuuuuu....

hah selamat..tersengeh aku bl da sampai umah..malangnye, sampai je umah, mak aku tunggu depan pintu ngan getah paip...adeiiiiiii...bisanyeee..the best part is oleh krn zaman 2 xde telepon lg,xble la nak rojer2 nak cite2 kan, petang sok 2 ktrg berkumpullah di bawah pokok rambutan umah oni (port rasmi ktrg la 2.hehehe)...nak kumpul time pg xble.line x clear..aku pg2 kn ngasuh adik aku 2 org 2 (Rohan n Tira..busyannn)..so ptg la msg2 free...time 2 time share pe jd kat msg2 pas blk umah pas 'tour' kitorang 2...for sure aku la paling gempak cite..pepehal pun as inventor, dia mesti la lebeh kan..aku la plg dasyat kn bambu ngan mak aku.lagi pulak mak aku yg plg ganazzzzzz antara mak ktrg sume.huhu..time kn 2 memang la bersumpah x nk wat da..bangun pg aku lupa da sumpah 2..nasib x mkn sumpah je aku ni.ahiiiiiiiiiii...

Tp btol la org kata...yg pahit arini mungkin manis nanti...bl teringat blk, rindu zaman2 kecik lu....huhu.....2 la cerita lepas hujan aku...enjoy la ek baca cite aku nih..hehe...aduss....ngantok...hehehe...papay....